Roosters näytti Saintsille mestarin elkeet

Vaahteraliigan torstain ottelu Helsingin Velodromilla sai jäätävän alun, kun Roostersin Miro Kadmiry juoksi touchdownin alle minuutin pelaamisen jälkeen. Onnistuneen lisäpisteen jälkeen peli oli pisteissä 7-0. Ensimmäinen tamperelaishyökkäys loppui syötönkatkoon. Helsinki teki toisella hyökkäysvuorollaan maalin, ja lisäpistepotkun jälkeen kotijoukkue johti jo 14-0 viiden minuutin pelaamisen jälkeen.  

Toinen tamperelaishyökkäys osoitti hyviä merkkejä pelinrakentaja Nolanin valintojen ansiosta. Pallosta jouduttiin silti luopumaan potkaisemalla ajassa 3:40. Kentälle marssi Saintsin puolustus hidastamaan punakoneen vääjäämätöntä etenemistä. Kolmas Roostersin maalin juostiin keskeltä läpi Karri Pajarisen voimin. Lisäpisteen jälkeen ensimmäinen neljännes päättyi helsinkiläisille 21-0. 

Toinen neljännes alkoi Saintsilta pirteästi, mutta Nolanin Ilari Laineelle heittämä maali hylättiin hyökkäyksen linjavirheen vuoksi. Seuraavasta pelistä Nolanin heiton nappasi käsiinsä Roostersin William Davis. Ja isännät eivät armoa antaneet, vaan tuloksena oli nopea maali, ja tilanne Roostersille 27-0.  

Oli Saintsin vuoro yrittää, mutta tamperelaishyökkäys menetti laitahyökkääjänsä kädestä kimmonneen pallon Roostersin puolustajan Curtis Slaterin näppeihin, joka juoksi läpi kentän maalin. Lisäpisteen jälkeen peli oli toisen neljänneksen alkupuolella lukemissa 34-0. Ja ajassa 5:18 Roosters nakutti taululle luvut 40-0. Karri Pajarinen lisäsi ajassa 4:44 pisteitä juosten ja lisäpisteen jälkeen lukemat olivat 46-0. 

Ensimmäisen puoliajan lopulla nähtiin Saintsin keskushyökkääjä Tuukka Lehtoselta vahvaa juoksupeliä. Ja kun peli saatiin maalietäisyydelle, niin Nolan heitti Micky Kyeille Saintsin ensimmäisen maalin. Tilanne oli 46-6.  

Puoliajan viime sekunneilla Saintsin puolustuksen Ülar Tiitma onnistui riistämään pallon, ja anasti hyökkäysvuoron Tampereelle. Nolan heitti pallon Elliot Jeffcoatille, tuloksena upea touchdown. Jeffcoat nappasi myös kahden lisäpisteen arvoisesti pallon, ja ensimmäinen puoliaika päättyi lukemiin 46-14. 

Kolmannella neljänneksellä pisteitä teki Roosters, lukemiin 53-14. Ajassa 4:25 Roosters otti kentälle pelinrakentajaksi Miro Kadmiryn. Roosters antoi viimeisellä neljänneksellä lisää peliaikaa myös nuorille pelaajilleen. Tästä johtuen peli selkeästi tasoittui, mutta silti Roosters jatkoi maali-ilotteluaan, pisteisiin 60-14 (46-14). Näihin pisteisiin ottelu myös päättyi. 

– Me ei oikein lähdetty hyvällä jalalla tähän peliin, emme löytäneen aluksi työtempoa, mainiosti pelannut Saintsin keskushyökkääjä Tuukka Lehtonen totesi pelin jälkeen ja lisäsi, että nyt on aikaa rakentaa oman joukkueen peliä ja tehdä työtä tärkeää loppukautta ajatellen.  

 

Seuraavan kerran Saints nähdään tositoimissa kotikentällään Pyynikillä maanantaina 23. heinäkuuta, kun vastaan tulee Vaasan Royals.