Roosters otti Saintsista vierasvoiton Pyynikillä lukemin 14-35 (6-14)

Hallitseva suomenmestari Helsinki Roosters sai amerikkalaisen jalkapallon miesten Vaahteraliigaottelussa lauantaina Pyynikillä vahvan alun, kun se teki ottelun ensimmäisellä neljänneksellä kaksi touchdownia.

 

Tampere Saintsin hyökkäyksellä oli heti Roostersin ensimmäisen maalin jälkeen hetkensä, ja joukkue eteni kohti helsinkiläisten maalia keskushyökkääjä Juzz Tinyn mallikkaalla juoksulla. Saintsin pelinrakentaja Kyle Nolanin harmittava heitonkatko Roostersin Curtis Slaterin näppeihin käänsi hyökkäysvuoron vierasjoukkueen eduksi. Tästä virheestä Roostersin keskushyökkääjä Henri Jussila rokotti maalilla, ja ottelu oli pisteissä 0-14.

Toinen neljännes alkoi kotijoukkueen vahvalla juoksupelillä, jossa pääosaa näyttelivät pelinrakentaja Nolan ja keskushyökkääjä Matti Airaksinen. Ajassa 6:29 Saints teki maalin Airaksisen voimajuoksulla, ja ottelu kaventui pisteisiin 6-14.

Toisella neljänneksellä Tampereen puolustuksen linjapelaaminen oli sen verran vahvaa, että Roostersin pelinrakentajalle saatiin aikaan painetta, ja Brandon Connetten heitot eivät tuoneet vieraille toivottavaa tulosta. Roosters joutuikin moneen otteeseen luopumaan pallosta potkaisemalla. Puoliajalle mentiin pisteissä 6-14.

Toinen puoliaika alkoi Saints-hyökkäyksellä, joka ei tuottanut tulosta, ja Roosters teki heti kolmannen neljänneksen alkuun maalin ja onnistuneen lisäpotkun. Tilanne oli ajassa 10:26 vieraille 6-21.

Kolmannen neljänneksen lopussa Roostersin Tommi Pinta nappasi Connetten heiton kiinni maalin arvoisesti, ja lisäpistepotkun jälkeen tilanne vieraille oli jo 6-28.

Viimeinen neljännes alkoi Roostersin maalilla ja pisteet olivat 6-35 ajassa 11.24.

Pelin viimeisellä minuutilla Tampere onnistui Tuukka Lehtosen toimesta juoksemaan pallon maaliin, ja kahden pisteen arvoisen lisäpisteyrityksen jälkeen ottelu loppui tulokseen 14-35.

Saintsin päävalmentaja Teemu Majander totesi heti pelin jälkeen, että kotijoukkueella oli hyvä draivi päällä.

– Olimme pelissä mukana, vastustajan maalit olivat helppoja maaleja, Majander harmitteli.

Tappiosta huolimatta Majander näkee, että hallitsevaa suomenmestaria vastaan pystyy pelaamaan onnistunutta jenkkifutista.

Ottelun parhaan palaajan palkinnon saanut Saintsin keskushyökkääjä Matti Airaksinen totesi pelin jälkeen, että heidän olisi pitänyt joukkueena suorittaa paremmin.

– Roosters on hyvä vastustaja, mutta haastoimme heidät. Roosters teki kolme-neljä maalia meidän merkkausvirheestämme, Airaksinen sanoi.

Lakkiaislauantain ottelu käytiin mukavassa 24 asteen lämmössä, ja yleisöä Pyynikin urheilukentällä oli 442 henkeä.

Seuraavan kerran Saintsin miesten edustusjoukkue nähdään tositoimissa tulevan viikon perjantaina Vaasassa.

 

Kuva: Harri Koivunen
Teksti: Jussi Mustikkamaa