Royals selätti Saintsin Pyynikin helteessä lukemin 13-27 (13-14)

Saintsin ja Royalsin ottelu sai Pyynikin helteessä jäätävän alun, kun Saints menetti ensimmäisellä hyökkäysvuorollaan pallon Royalsille vain viidentoista sekunnin pelin jälkeen. Vaasa ei tätä jättänyt hyödyntämättä, vaan eteni pääosin juoksupelillä maaliin asti. Lisäpistepotkun jälkeen tilanne oli Royalsille pisteissä 0-7, kun ottelua oli pelattu kolme ja puoli minuuttia. 

Toisella hyökkäysvuorollaan Saintsin hyökkäys eteni pelinrakentaja Kyle Nolanin näyttävillä juoksuilla. Vaasa onnistui torjumaan Saintsin juoksupelit sivulta, mutta lopulta Tuukka Lehtonen onnistui avaamaan Saintsin pistetilin keskeltä juosten. Miko Ylikosken onnistuneen potkun jälkeen tilanne oli tasan 7-7. Vaasa kuitenkin tykitti välittömästi seitsemän pistettä lisää ensimmäisen neljänneksen viimeisellä minuutilla, ja pisteet olivat vieraille 7-14.  

Toisen neljänneksen alussa Saints-hyökkäys ei edennyt uusiin yrityksiin, vaan joutui luopumaan pallosta. Vaasan keskushyökkääjä Justin Williams juoksi vahvasti pallon kanssa, mutta Saints-puolustus taisteli ja hyökkäysvuoro kääntyi Tampereelle. Mainioita otteita sinivalkoisen puolustuksen suunnassa näytti jälleen Janne Kreus. Ajassa 3:22 Saintsin pelinrakentaja Nolan heitti näyttävän kaaren Micky Kyein näppeihin, joka teki touchdownin, mutta lisäpistepotkun epäonnistuttua tilanne oli 13-14, ja näissä tasaisissa pisteissä mentiin puoliajalle. 

Toinen puoliaika alkoi pitkäkestoisella Royalsin hyökkäysvuorolla, joka päätyi pelinrakentaja Isaac Fisherin juoksemaan maaliin, ja ottelu meni pisteisiin 13-20. Saints hyökkäys marssi kentälle, ja peli eteni mainiosti, mutta maalialueella syötönkatkon Nolanin heitosta nappasi Vaasan puolustaja Rufail Khalifa. Hyökkäysvuoro siirtyi Vaasalle, joka teki kolmannen neljänneksen päätteeksi maalin pelinrakentajan omalla ryntäyksellä kahden jaardin viivalta. Lisäpisteen onnistuttua peli oli vieraille pisteissä 13-27. 

Päätösneljännes alkoi Saintsin kuuden minuutin kestäneellä hyökkäysvuorolla, joka ei keskushyökkääjä Veikka Lehtosen hyvistä otteista huolimatta tuottanut pisteitä, vaan hyökkäyssuunta vaihtui. Royals juoksi ja eteni kentällä, ja samalla kulutti taktisesti aikaa pois ottelukellosta. Saints käytti tässä kohtaa kaikki aikalisänsä, ja pysäytti kellon kulun. Royals joutui potkaisemaan pallon Saintsille, jonka viimeinen hyökkäysvuoro alkoi, kun ottelua oli jäljellä kaksi minuuttia. Royals onnistui puolustamaan Nolanin pitkät heitot, ja ottelu oli ohi.  

Tampereen keskushyökkääjä Veikka Lehtonen totesi pelin jälkeen, että Vaasa teki tällä kertaa enemmän töitä kuin Tampere. 

– Nyt on vain kasvettava joukkueena, ja maaottelutauon jälkeen kaikki on vielä mahdollista, Lehtonen arvioi Saintsin loppukautta, joka käsittää vielä kolme vieraspeliä.

Seuraavan kerran Tampere nähdään tositoimissa Porvoossa 16. elokuuta, jossa Saints ja Butchers mittelevät tosissaan Vaahteraliigan pudotuspelipaikoista. 

 

Kuva: Harri Koivunen