Saints haastaa kauden avauksessaan Porvoon Butchersin

Vaahteraliigan ensimmäinen kierros jatkuu lauantaina ottelulla Tampere Saintsin ja Porvoon Butchersin välillä. Viimekaudella joukkueet pelasivat runkosarjassa ristiin, molempien voittojen tullessa vielä vieraspeleissä. Nyt molemmilla joukkueilla on edessä kauden ensimmäinen peli, joten molemmissa joukkueissa valmistaudutaan lauantain otteluun ilman ennakkotietoja vastustajan pelitavasta.

 

Saintsin päävalmentaja Teemu Majander odottaa Butchersilta kovaa vastusta ”Lähdemme uuteen kauteen leuka pystyssä. Tulokaskauden oppirahat on maksettu, ja nyt on aika katsoa, saammeko tulosta aikaiseksi. Porvoon Butchers tuo kauteen aina nimenomaan vahvan joukkueen, joka tekee yksikkönä asioita hyvin, ja jonka tulivoimaa importit sopivasti terästävät. Loistava avausvastustaja, joka kertoo heti missä mennään.”

 

Saints puolustus vs. Butchers hyökkäys

Sami Telenius, Saints puolustuksen koordinaattori joutuu uuden haasteen eteen Butchersin uusiutuneiden kuvioiden myötä. Joukkue on uusiutunut niin valmennuksen kuin hyökkäyksen avainpaikkojen suhteen. Päävalmentajaksi on tullut Jimi Roiko, ja pelinrakentajaksi on hankittu kovaa ennakkohypetystä osakseen saanut Jordan Moore. Hyökkäyslinjan ehdoton tähti on puolestaan Itävallan Swarco Raidersista palaava maajoukkuemies Arttu Tennberg.

”Porvoo on aina pelannut kovaa ja vahvaa juoksupeliä, jota tukee hyvä heittopeli. Heidän pelinrakentajansa tykkää juosta itse, ja Darion Hall (RB) pitää boksin kiireisenä. Heittohyökkäyksessä löytyy myös hyviä nuoria laitahyökkääjiä, joiden kanssa pitää olla tarkkana. Lähdemmekin puolustuksessa ensimmäiseen peliin peruspelin kautta. Peli on kauden ensimmäinen kummallekin joukkueelle, joten perustaidot ja kokonaisuus ratkaisevat.”

“Erityisesti Saintsin puolustuksessa kannattaa seurata amerikkalaisia takakentän johtohahmoja Tony Ballonia (LB) ja Elliott Jeffcoatia (DB). Puolustuksen linjasta odotan esille nousevan Janne Kreusin ja Ville Pietikäisen. Olemme myös tehneet jonkin verran muutoksia viime kauden puolustusformaattiin, ja haluammekin pelata rohkeampaa ja etenkin aggressiivisempaa puolustusta. Lähdemme siten luottavaisin mielin uuteen kauteen ja uusia nimiä tulee varmasti nousemaan kauden aikana puolustuksen johtaviksi hahmoiksi. Olemme nuori puolustus, josta tullaan vielä kuulemaan.”

Saints hyökkäys vs. Butchers puolustus

Tässäkin ottelussa tullaan jatkamaan samalla kaavalla kuin Vaahteraliigan avausottelussa Turun Yläkentällä. Kun vastustaja on Tabula Rasa, on mentävä hyökkäyksen vahvuuksien mukaan ja haettava pelikirjasta uusia sivuja sen mukaan mitä puolustus näyttää ja miten se reagoi. Yleensä ensimmäinen peli pitää myös sisällään paljon virheitä kuten vääriä aloituksia ja vääriä ajoituksia, joten niitä pitää karsia heti ottelun alusta lähtien. Onkin mielenkiintoista nähdä kuinka uuden pelinrakentajamme, Raleigh Yeldellin ajoitukset osuvat yksiin etenkin Portugalin liigasta tulleen tuulennopean Tiny Juzzin kanssa.

Toinen mielenkiintoinen seurattava taistelupari on hyökkäyksen linjamies Mario Mäkisen taistelu Butchersin puolustuslinjan kanssa. Vastaan asettuvat tutut Butchersin puolustuksen linjamiehet, joiden kanssa on harjoiteltu satoja toistokertoja, joten kumpikin osapuoli tuntee toisensa varmasti läpikotaisin. Vastaavasti Butchersin puolustuksesta pitää nostaa esille erityisesti vahva tukimieskerros, joka on erittäin kovaa luokkaa. Sen kirkkaimpina tähtinä loistavat Roosterista kotiin palannut Sebastian Karbin vahvistettuna Grambling Statesta tulevalla nuorella ja nopealla Troy Roachilla.

Ottelusta poissa:

 • Valtteri Pouttu
 • Tuomas Kanerva
 • Markus Korpela
 • Jussi Salminen
 • Ashley Dewing
 • Henri Laine
 • Andrea Pasquali

Epävarmat:

 • Eetu Tuominen
 • Juuso Jylhä
 • Michele Ubaldi
 • Lauri Reponen

 

Tapahtumatiedot

Porvoon Butchers saapuu Tampere Saintsin vieraaksi lauantaina 13.5.2017. Aloituspotku potkaistaan 15:30.

Sisäänpääsymaksut:

 • Aikuiset, Opiskelijat, Varusmiehet ja Eläkeläiset 10€
 • Nuoret 12-17-vuotiaat 5€
 • Alle 12-vuotiaat ilmaiseksi
 • Tapparan, Ilveksen, Pyrinnön kausikorteilla sekä Suomi-Amerikka-seura 2 yhden hinnalla

Amerikkalainen jalkapallo on parasta nautittuna tuoreena kentänlaidalla. Mikäli et pääse Pyynikin pyhättöön, tapahtumia voi seurata suorana Ruutu+:n kautta. Sieltä voit myös katsoa ottelun huippuhetket jälkikäteen.

Kuvat: Harri Koivunen
Teksti: Kalle Lahtinen