Saints hävisi Crocodilesille hyökkäyskilpailun jälkeen vain yhdellä pisteellä 

Seinäjoen lauantai-iltapäivässä nähtiin kahden taistelevan ja vahvan hyökkäyksen jännittävä jenkkifutisottelu, joka päättyi lopulta ottelun ratkaisevaan hyökkäyskilpailuun. 

 

38-37 (14-21) 

 

Saints aloitti Vaahteraliigaottelun Seinäjoen keskuskentällä mallikkaalla ensimmäisellä hyökkäysvuorollaan, pelissä nähtiin pallonkantajina niin Tuukka kuin Veikka Lehtonen. Pitkä yritysvuorosarja päättyi ajassa 7:10 Veikka Lehtosen juoksemaan maaliin, ja kun Ilari Laine onnistui lisäpistepotkussa, tilanne oli tamperelaisille 0-7. 

Crocodilesin ensimmäinen hyökkäysvuoro eteni sekin aina maaliin saakka, kun Christian Powell juoksi maalin ajassa 2:58, ja Jonathon Moorhousen lisäpistepotkun jälkeen ottelu oli tasapisteissä 7-7. 

 

Saintsin seuraava hyökkäysvuoro toi pisteitä, kun Kyle Nolanin pitkä heitto tavoitti tamperelaisväreihin palanneen yhdysvaltalaispelaaja Dajon Newellin aivan Crocojen maaliviivan läheisyydessä. Seuraavan aloituksen jälkeen Tuukka Lehtonen ryntäsi juoksupelillä keskeltä läpi maalialueelle, tuloksena touchdown Saints, ja Ilari Laineen lisäpistepotkun jälkeen tilanne oli vierasjoukkueelle 7-14, kun jäljellä oli  0:23 ensimmäistä neljännestä. 

 

Ajassa 7:21 toisessa neljänneksessä Crocodiles toi hyökkäyssarjansa maaliin asti Powellin voimajuoksulla, ja Moorhouse lisäsi potkulla tilanteeksi 14-14.  

Heti perään Saints vastasi pelirakentaja Kyle Nolanin pitkällä heitolla, jonka nappasi kiinni Dajon Newell, ja samalla hän juoksi pallon kanssa maalialueelle. Ilari Laineen lisäpiste osui jälleen haarukoiden väliin, ja Tampere johti ottelua pistein 14-21 ajassa 5:49. Ja näihin pisteisiin päättyi ottelun ensimmäinen puoliaika. 

 

Kolmannen neljänneksen lopulla Kyle Nolan näytti omaa osaamistaan ja juoksi uudet yritykset ajassa 2:48 Crocojen 14 jaardin viivalle. Hyökkäysvuoron lopuksi Ilari Lainen yritti kolmen pisteen arvoista kenttäpotkumaalia, mutta potku ei onnistunut viemään palloa maalihaarukan väliin. Kentälle asteli seinäjokelaishyökkäys ja Christian Powell. 

 

Neljäs neljännes alkoi Seinäjoen keskushyökkääjä Powellin voimakkaalla juoksulla, ja kun seuraavalla pelillä pelinrakentaja Bakerin pitkällä heitolla aukesi kenttä Patrick Wilsonin koppiin ja läpi kentän juoksuun, oli tuloksena touchdown Crocodiles. Lisäpistepotku päätettiin tällä kertaa pelata, ja kotijoukkue siirtyi 22-12 johtoon ajassa 11:32. 

Sitten oli Saintsin aika viedä pallo aivan Crocodilesin maalilinjan läheisyyteen, mutta taas jouduttiin turvautumaan kenttäpotkumaaliyritykseen. Tällä kertaa Ilari Laineen potku meni haarukan väliin ja tilanne oli Saintsille 22-24 ajassa 7:50. 

 

Crocodiles-hyökkäys näytti kotiyleisölleen taistelevan joukkueen otteita. Seinäjoki eteni hyvin kohti Saintsin kenttäpuoliskoa. Pelinrakentaja Jonathan Bakerin heiton kuitenkin nappasi upeana syötönkatkona Saintsin takakentän puolustaja Ville-Valtteri Suojanen, joka juoksi pallon kanssa maaliin asti, tilanne oli ajassa 4:32 yllättäen 22-30 Tampereelle. Lisäpistettä Saints yritti pelata potkun sijaan, mutta peli ei onnistunut. 

 

Ottelun viimeisellä minuutilla Seinäjoen Anthony Brooks onnistui juoksemaan lähes maaliin asti, ja seuraavalla pelillä Powell juoksi kuin juoksikin pallon maaliin. Ottelu kaventui pisteisiin 28-30. Lisäpiste päätettiin pelata, kahden pisteen arvoinen lisäpistepeli onnistui, ja ottelu oli ajassa 0:32 kutkuttavasti tasalukemissa 30-30.  

 

Ottelun virallinen peliaika päättyi tasapisteisiin, ja edessä oli hyökkäyskilpailu, jonka aloitti Saints, joka onnistui tekemään maalin Dajon Newellin voimin. Ilari Laineen lisäpiste onnistui, ja tilanne oli pisteissä 30-37.  

Seuraavaksi oli vuorossa Seinäjoen tasoittava hyökkäysvuoro. Baker heitti ja Wilson nappasi pallon kiinni, tilanne 36-37. Seinäjoki päätti pelata lisäpisteen siinä onnistuen ja samalla joukkue voitti jännittävän jenkkifutisottelun lukemin 38-37.  Voitollaan Crocot varmistivat runkosarjan viidennen sijan. 

 

Kentällä nähtiin taisteleva Saints 

 

Saintsin kapteeni Veikka Lehtonen totesi ottelun jälkeen, että hän näki omissaan taistelevan joukkueen. 

 

– Näin tässä joukkueessa jotain tänään. Kukaan ei valittanut, teimme töitä, mutta tappio harmittaa todella paljon, Lehtonen myöntää. 

 

Pisteellä hävityn ottelun jälkeen joukkueen on otattava oma aikansa, jotta voidaan mennä eteenpäin kohti seuraavaa askelta, joka on ensi torstain vieraspeli Kuopiossa. Voitto Kuopiosta tarkoittaisi Saintsille välieräottelua Roostersia vastaan.  

 

Välieräottelu on Veikka Lehtosen mukaan vain yksi matsi muiden joukossa. 

 

– Täysiä päin, ja katsotaan pelin jälkeen, että mitä on tulostaululla. 

 

Päävalmentaja Majander oli lauantain pelin jälkeen tuohtunut mies. Majander kertoo, että viimeisen virallisella peliajalla tehdyn maalin jälkeen hän päätti, että Saints yrittää kahta lisäpistettä pelaamalla, eikä yhtä pistettä potkaisemalla. Lisäpisteyritys kuitenkin epäonnistui. 

 

– Jälkikäteen ajatellen, ratkaisuni oli tyhmä. 

 

Majander kiittää pelaajiaan, jotka pelasivat lauantaina suurella sydämellä. 

 

– Jokaisen pisteen eteen tehtiin täysi päivätyö. 

 

Saintsin viimeinen runkosarjan ottelu tulee eteen nopeasti. Aikaa treeneille on maanantaina, tiistaina ja keskiviikkona. Torstaina on edessä bussimatka savon sydämeen, Kuopioon, jossa vastaan astelee runkosarjan kakkonen, Steelers.  

 

Seinäjoella nähtiin lauantaina kahden taistelevan joukkueen fyysinen ja jännittävä amerikkalaisen jalkapallon ottelu.