Saints jäi Wolverinesin jalkoihin sateisella Pyynikillä

Saints jäi Wolverinesin jalkoihin sateisella Pyynikillä

Lauantaina 29.7. sateisella Pyynikin urheilukentällä pelattiin Naisten Vaahteraliigan runkosarjan viimeinen ottelu, jossa kohtasivat Tampere Saints ja Helsinki Wolverines. Ottelu potkaistiin käyntiin kello 18.00. Panoksena ottelussa oli runkosarjan toinen sija ja sen myötä kotietu välierään.

Vierasjoukkue Wolverines pääsi heti ottelun alussa niskan päälle ja eteni juoksupelillään vahvasti kohti Saintsin maalialuetta. Ottelun ensimmäinen touchdown nähtiinkin Wolverinesin ensimmäisen hyökkäysvuoron päätteeksi. Pelinrakentaja Essi Söderholm tavoitti heitollaan Anni Almin, joka pääsi kiinnioton jälkeen Saintsin takapuolustajista läpi aina maalialueelle asti. Anni Alanko potkaisi pallon onnistuneesti tolppien väliin, ja Wolverines asettui johtoon numeroin 0–7.

Saintsin hyökkäys lähti ensimmäiseen vuoroonsa hieman yskien ja joutuikin kolmen yrityksen jälkeen luopumaan pallosta potkaisemalla. Wolverines sen sijaan jatkoi tasaista etenemistään onnistuen löytämään tilaa Saintsin puolustuksesta niin juosten kuin heittäen. Vierasjoukkue pääsi toistamiseen pisteiden makuun, kun laitahyökkääjä Jenni Kangas nappasi maalialueella kiinni Söderholmin heiton. Lisäpistepotkun epäonnistuessa Wolverinesin johtoasema vahvistui lukemiin 0–13.

Ensimmäisen puolikkaan lopussa Saintsin Katariina Kiviniemi palautti aloituspotkua näyttävästi yli puolen kentän ja tarjosi kotijoukkueen hyökkäykselle hyvät asemat vastaiskuun. Pyhimykset pääsivätkin etenemään aivan vastustajan maalialueen tuntumaan, mutta pisteitä ei tämänkään hyökkäysvuoron päätteeksi syntynyt. Toisella neljänneksellä ei nähty kummaltakaan joukkueelta enää pistesuorituksia, ja puoliajalle siirryttiin Wolverinesin johtaessa 0–13.

Puoliajan jälkeen Saintsin hyökkäys vaikutti edelleen olevan vaikeuksissa Wolverinesin puolustuksen kanssa. Ensimmäinen kotijoukkueen hyökkäysvuoro päättyikin syötönkatkoon, jonka nappasi kulmapuolustaja Anja-Liisa Killenberger. Wolverinesin hyökkäys pääsi jatkamaan vyörytystä, jonka ensimmäisellä puoliajalla aloittivat, ja lopulta pallon maalialueelle kuljetti keskushyökkääjä Mari Jääskelä. Alangon potku osuu jälleen tolppien väliin ja tilanne ottelussa 0–20. Toisella puoliajalla Wolverines löysi tiensä Saintsin maalialueelle vielä kahdesti: ensin Söderholmin heitto tavoitti Saintsin takakentän selän taa pääseen laitahyökkääjä Emmi Järnin, ja ottelun loppupuolella Jääskelä kuljetti vielä pallon maaliin juosten. Sen sijaan Saints jäi kokonaan pisteittä ja näin ollen ottelun lopputulokseksi kirjattiin 0–33. Wolverines siis nosti voitolla itsensä sarjataulukon toiselle sijalle, minkä myötä ensi viikon välieräottelu pelataan Helsingissä.

Kotijoukkueen päävalmentaja Mikko Aspinen kommentoi lauantain tappiota näin:

“Wolverines tuli paremmin valmistautuneena peliin ja he halusivat voittoa enemmän. Yksinkertaisesti Wolvojen pelisuunnitelma oli sekä puolustuksessa että hyökkäyksessä skemaattisesti meitä parempi, ja he pystyivät hyödyntämään meidän strategiamme heikkouksia. Valitettavasti tällä kertaa meidän keinot eivät riittäneet ja tulos on sen mukainen.”

Saints ei kuitenkan aio jäädä nuolemaan haavojaan, vaan katse on käännetty jo kohti ensi viikon harjoituksia ja viikonlopun välieräottelua.

“Tulevalla viikolla pitää kaikkien laittaa työhaalarit niskaan ja valmistautua paremmin, jotta pääsemme tavoittelemaan mahdollisuutta pelata finaalissa”, Aspinen toteaa.

Teksti: Veera Jalava

Kuva: Tytti Martikainen