Saints kaatui nälkäiselle Royalsille Vaasassa lukemin 27-15 (14-6)

Saints aloitti vieraspelinsä Vaasassa koleassa kesäkuun perjantai-illassa mallikkaasti, kun se teki ensimmäisen touchdownin ajassa 9:14. Tampere joutui ensimmäisellä hyökkäysvuorollaan luopumaan pallosta, mutta sai pelivälineen onnekkaasti takasin omasta potkupelistä aivan Royalsin maalin lähellä. Saintsin pelinrakentaja Kyle Nolan löysi heitollaan laitahyökkääjä Ilari Laineen, ja peli oli 0-6.

Toinen neljännes alkoi vaasalaisten hyökkäyksellä, kotijoukkueen tekemän syötönkatkon jälkeen. Royalsin molempiin suuntiin pelaava Stacey Thomas käytännössä repi pallon tamperelaisten kädestä, ja Thomas teki pitkän juoksun, jolla Royals avasi pistetilinsä ajassa 8:56. Lisäpistepotkun onnistuttua ottelu oli Royalsin eduksi 7-6.

Ensimmäisen puoliajan lopussa Royalsin keskushyökkääjä Justin Williams juoksi kolmen jaardin kohdalta maaliin, ja lisäpisteen lentäessä maalitolppien väliin puoliajalle mentiin kotijoukkueen johdossa 14-6.

Ensimmäistä puoliaikaa, ja koko ottelua, leimasi molemmin puolin hermostuneisuus, sillä pallonmenetyksiä tapahtui molemmille joukkueille.

Kolmannen neljänneksen Saints aloitti pitkällä hyökkäysvuorollaan. Lopputuloksena oli kolmen pisteen kenttäpotkumaali, jonka suoritti Ilari Laine. Tilanne kaventui numeroihin 14-9 ajassa 9:48.

Ajassa 5:51 Vaasan pelinrakentaja Isaac Fisher teki upean yksilösuorituksen, ja teki pitkän juoksun pallon kanssa maaliin. Peli kotijoukkueelle lukemiin 20-9.

Viimeinen neljännes alkoi vaasalaisvyörytyksellä, jossa Fisher heitti ajassa 8:56 maalin Stacey Thomasin näppeihin aivan maalialueen kulmassa. Lisäpotkun jälkeen peli Royalsille pisteisiin 27-9.

Saints ei kuitenkaan luovuttanut, vaan eteni taistellen Vaasan maaliin Fischerin heittäessä pallon Micky Kyein näppäihin, ja peli tasoittui lukemiin 27-15 ajassa 7:22. Ottelu oli vielä käännettävissä Tampereen vierasvoitoksi. Vaasa kuitenkin eteni juoksupelillä, ja samalla kotijoukkue kulutti aikaa ottelukellosta.

Royals pomputti palloa, ja sen nappasi Saintsin puolustus Elliot Jeffcoatin mainioiden otteiden jälkeen. Pelisuunta vaihtui jälleen kerran, mutta vaasalaisten puolustus kesti, ja kentälle asteli Royalsin hyökkäys. Ottelukello kului, ja Saints pääsi vielä yrittämään hyökkäyksen kanssa pelin lopussa, mutta ottelu päättyi Vaasalle lukemiin 27-15.

Saintsin päävalmentaja Teemu Majander oli pelin jälkeen sangen pettynyt joukkueensa esityksiin Kaarlen kentällä Vaasassa.

– Emme pelanneet sillä tasolla, jolla meidän pitäisi pelata. Puolustus piti meidät pystyssä niin kauan kuin he jaksoivat. Royals pelasi hyvin. Tämä oli meille kammottavien virheiden päivä.

Kuva ja teksti: Jussi Mustikkamaa