Saints kauden avausvoittoon kokemuksen turvin

Naisten I-divisioonan kauden 2021 avausottelu pelattiin kaatosateessa Pyynikin urheilukentällä, kun Tampere Saintsin vieraaksi saapui sarjan keltanokka Vaasa Royals. Kauden avausottelut vaativat usein hieman pidemmän käynnistymisajan, ja niin kävi myös tänään.

“Ottelun alussa hermostuneisuus oli todella isoa ja rattaat eivät lähteneet millään pyörimään oikeaan suuntaan. Erityisesti juoksuhyökkäystä emme meinanneet saada millään toimimaan ja sen kehittäminen onkin varmasti tulevien reenien teemana”, toteaa naisten päävalmentaja Panu Hämäläinen. 

Puolustus piti pelin kuitenkin pyhimysten näpeissä, ja tarjosi hyökkäykselle loistavia lähtökohtia peliin. Pienten käynnistymisvaikeuksien jälkeen myös hyökkäys pääsi vauhtiin, ja avasi pistetilinsä pelinrakentaja Emilia Rädyn juostessa pallo kainalossa maaliin saakka. Maalitilin avaus vapautti pyhimysten peliä, ja seuraava seurasikin pian perästä, kun Räty heitti pitkän kaaripallon Suvi Mikkosen näppeihin, ja tämä juoksi maaliin. Puoliajalle lähdettiin kuitenkin tilanteesta 13-6, sillä Saintsin toistuvat virheet pakottivat hyökkäyksen ahtaalle, ja syötönkatkon jälkeen vieraat pääsivät hyökkäämään vain muutaman jaardin päästä.  Keskushyökkääjä Tienvieri kiitti ja juoksi pallon keskeltä läpi maaliin. 

Puoliajan jälkeen Saintsin kokemus kovista ja kuluttavista peleistä osoittautui kuitenkin vielä kokemattomalle vierailijalle ylivoimaiseksi. Saints vyörytti tasaisen tappavaan tahtiin hyökkäystään eteenpäin, ja kun ensin Rädyn heitto tavoitti laitahyökkääjä Hakosen maalin arvoisesti ja sen jälkeen Räty itse juoksi erittäin näyttävän feikkikuvion päätteeksi pallon maaliin, on peli paketissa. Kaunis kaaripallo Rädyltä laitahyökkääjä Noora Sarokselle viimeisteli lopputuloksen 32-6. Saints pääsi vielä pelin lopuksi lähelle maalialuetta, mutta ikävän vaasalaispelaajan loukkaantumisen vuoksi peli päätettiin kuluttamalla vain kello loppuun. 

Aloitusottelu tarjosi kuitenkin ajoittain erittäinkin laadukasta jalkapalloa, ja vaasalaisilta on lupa odottaakin hyviä otteita kauden kuluessa.

“Kaikki kunnia Vaasalle hyvästä ottelusta, ja heille voi ennustaa hyvää kautta nyt, kun ensimmäisen ottelun jännitys on saatu pois. Meidänkin on varmasti paljon helpompaa lähteä seuraavaan otteluun ensi lauantaina Jyväskylää vastaan”, päävalmentaja Hämäläinen kommentoi. Seuraavaksi pyhimykset lähtevät vieraspelikierrokselle, ja seuraava kotipeli pelataan Pyynikillä vasta heinäkuun lopussa, kun 31.7. klo 12 alkavassa ottelussa Pyynikille astelee Jyväskylä Jaguars.