Saints kohtaa lauantaina Crocodilesin Seinäjoella – panoksena edelleen välieräpaikka

Saintsilla on edessä vielä kaksi Vaahteraliigan runkosarjan peliä, ja niistä tarvitaan mielellään ne kaksi vieraspelivoittoa, jotta playoffpaikka on varmemmin mahdollinen.

 

Tampere ja Seinäjoki ovat näyttäneet hyviä otteita edellisen kierroksen liigapelissään, Saints Porvoossa, vaikka se viime viikolla hävisi Butchersille vain kahdella pisteellä. Crocot puolestaan näyttivät hyvää taistelun mallia Kuopiossa, vaikka se puolestaan hävisi viime sunnuntaina Steelersille.

Saints lähtee lauantaina Seinäjoelle voittamaan. Crocodiles ei taatusti halua antautua, vaan sen on saatava voitto lauantaina Seinäjoella pelattavasta ottelusta, jotta seinäjokelaisjoukkue välttää runkosarjan viimeisen paikan. Pudotuspeleihin Seinäjoki ei enää voi yltää, kävi lopuissa Vaahteraliigapeleissä miten tahansa. Tampere puolestaan voi vielä lauantaina hävitä, olennaista Saintsille on ottaa ensi viikon torstaina voitto Kuopiossa, jos pyhimykset pudotuspeleihin mielivät.

 

Ottelu ja voitto kerrallaan

 

Saintsin päävalmentaja Teemu Majander tietää, että kahdella viimeisellä kierroksella on olemassa riski, että neljännen paikan ottaakin vielä Porvoo, joten Saints yksinkertaisesti vain hakee kahta voittoa, niin Seinäjoesta kuin Kuopiosta.

– On mentävä vain peli kerrallaan, Majander toteaa tyynesti.

Butchersin ja Saintsin kohtaaminen ja dramaattinen kahden pisteen häviö viime viikon torstaina jätti tamperelaisille paljon mietittävää kotimatkalle Porvoosta. Saintsin kenttäpotkumaaliyritys tuomittiin maalitolpan ohi menneeksi. Kenttäpotkumaalin onnistuessa Saints olisi erittäin suurella todennäköisyydellä voittanut ottelun yhdellä pisteellä, sillä ottelua oli potkua tehtäessä jäljellä vain kahdeksan sekuntia.

– Meillä oli avaimet sen ottelun voittoon. Juoksimme siinä pelissä vahvasti. Se voittomahdollisuus jäi käyttämättä. Me olimme siinä pelissä hyviä, mutta se kaatui miten se kaatui. Bussimatkan verran sai mököttää, ei siinä sitten muuta ole. Heti seuraavana päivänä piti avata Hudl ja katsoa filmiltä, mitä tuli tehtyä.

 

Majander katsoi myös Steelersin ja Crocodilesin viime sunnuntain pelin tarkkaan nauhalta, ja pilkkoi sen pelin osiin tulevia Seinäjoen ja Kuopion otteluita ajatellen.

– Teimme siitä sunnuntain pelistä johtopäätökset, ja ei muuta kuin kentälle harjoittelemaan.

Majander myöntää, että Crocodiles on piristynyt joukkueena siitä, mitä se Saintsin ja Crocodilesin ensimmäisessä kohtaamisessa toukokuun puolessa välissä oli, jolloin Tampere voitti Seinäjoen pistein 40-0.

– Pyynikillä toukokuussa nähty joukkue näytti jopa lamaantuneelta. Nyt edessä on ihan erilainen joukkue, joka pelaa pirteästi ja hyvällä itseluottamuksella.

Seinäjoen keskuskentän lauantai-iltapäivässä nähdään siis taatusti laadukas ja kovaotteinen jenkkifutisottelu, jossa kentällä on kaksi voittoa tahtovaa joukkuetta. Matka on vielä kesken.

– Runkosarja on kuin pitkä formuloiden aika-ajo, jos olet neljän sakissa, pääset pleijareihin, Majander toteaa.

 

Manselaiset matkaan kannustamaan Saintsia

 

Teemu Majander heittää tamperelaisille Saints-faneille haasteen lähteä lauantain iltapäiväpeliin runsain joukoin matkaan kannustamaan pyhimykset voittoon Seinäjoelle, joka on vain tunnin junamatkan päässä Mansesta ja autolla ajaen Seinäjoen keskusurheilukenttä on saavutettavissa reilun parin tunnin ajon jälkeen.

– Onhan se hieno fiilis, kun omat ovat kannustamassa matkassa. Muistan viimeiseltä divarikaudelta, kun välieräpelissä Vaasassa meillä oli Tampereelta bussilastillinen porukkaa kannustamassa. Se on erilainen fiilis, kun tulee kaverin taloon kylään, ja siellä heidän hyökkäysvuorollaan joku möykkää, ja sama juttu oli finaalissa Hämeenlinnassa, Saintsin päävalmentaja muistelee.

Majander lähettää terveiset ennakkoon myös Seinäjoelle.

– Täältä tullaan. Odotan mielenkiinnolla tätä ottelua, nyt näen omin silmin, miltä Seinäjoen peli tällä hetkellä näyttää luonnossa.

Teksti: Jussi Mustikkamaa

Vaahteraliiga, 13. peliviikko: LA 25.08.2018 | 15:30 | Keskuskenttä, Seinäjoki

Katso myös ennakko sivulta Vaahteraliiga.fi

Ottelun näet suorana lähetyksenä Ruudusta, ennakkostudio käynnistyy kello 15:00.