Saints kohtaa Pori Bearsin lauantaina Pyynikillä

Tampereella on tällä viikolla odotettavissa tasainen ja fyysinen vääntö, kun miesten ykkösdivarin sarjataulukon keskivaiheilta löytyvät

Tampere Saints ja Pori Bears kohtaavat Pyynikin urheilukentällä lauantaina 8.8. klo 17.30 alkaen.

 

Ennakko-odotuksia ottelun voimasuhteista on vaikea asettaa, sillä joukkueet ovat pelanneet sarjassa niin
ristiin, ettei tasoa voi arvuutella edes vastustajien kautta. Lauantain ottelu asettaakin ykkösdivarin voimasuhteita selkeämmiksi koko sarjan osalta.
Saintsin kokenut tukimies ja valmennusryhmään kuuluva Mikko Aspinen kertoo odottavansa hyvää, fyysistä ottelua: ”Koronan lyhentämällä kaudella kaikki pelit on merkityksellisiä, ja kun molemmat joukkueet ovat aloittaneet kautensa 1-1, ottelun lopputuloksella alkaa olemaan jo iso vaikutus tulevia välieriä miettien. Pelistä tulee varmasti äärimmäisen mielenkiintoinen ja fyysinen matsi.”


Saintsin taklaustilastoja tällä kaudella johtava Aspinen nostaa vastustajalta esiin  pelinrakentaja Taylor Watkinsin sekä kahteen suuntaan pelaavat laitahyökkääjä – takapuolustaja Domenik Olneyn ja keskushyökkääjä-takapuolustaja Peter McMahonin.

”Tärkeintä meille on saada pidettyä vastustajan import-pelaajat aisoissa, eli pelata kurinalaista puolustusta ja taklata erittäin hyvin.

Tässä pelissä toivoisin, että päästään kanssa uudelle tasolle taklaamisen ja pallonriistojen kanssa.”

 

Aspisen itsensä lisäksi Saintsin puolustuksessa kannattaa seurata tukipuolustaja Janne Sulinia, sillä Aspisen mukaan tämä on ”viime
kaudesta kehittynyt tolkuttomasti urheilijana ja luutii luotettavasti ympäri kenttää”. Aspisella on kova luotto Saintsin juoksupeliin: ”Hyökkäyksessä pidetään bussi
liikkeessä ja ei anneta vastustajalle edes toivoa päästä kentälle.

 

Keskushyökkääjäkolmikkomme Lehtonen, Kettunen ja Airaksinen tulee juoksemaan erittäin kovatasoisen hyökkäyksen linjan takaa varmasti fyysisesti ja näin kuluttamaan vastustajan puolustuksen. ”Seurata kannattaa myös kotijoukkueen pelinrakentaja Eero Hiltusta, joka pelaa ensimmäistä kauttaan hyökkäyksen kapellimestarina – ja hoitaa hommaa suvereenisti.

 

Tampere Saints vs. Pori Bears
Pyynikin urheilukenttä
lauantaina 8.8. klo 17.30

Teksti: Tuuli Janhunen