Saints lähtee valmistautuneena Velodromille – vastassa Helsinki Roosters

Saints lähtee valmistautuneena Velodromille – vastassa Helsinki Roosters

Päävalmentaja Teemu Majander on saanut jälleen rauhassa valmistaa pyhimysjoukkonsa kahden viikon pelitauon jälkeen seuraavaan miesten Vaahteraliigaotteluun, joka koittaa torstaina Käpylän legendaarisella Velodromilla Helsingissä.

Kaksi viikkoa sitten Saints kohtasi kotikentällään voitokkaasti Butchersin, joka antoi tamperelaisille uskoa omaan tekemiseensä. Kahden viikon valmistautumisen jälkeen on hyvä lähteä ottamaan mittaa tähän asti tappiottomasta Roostersista.

– Roosters-pelit ovat aina mainiota kohtaamisia, joissa mitataan oman joukkueen todellinen taso, Majander tietää.

Saintsin on laitettava kaikki osaaminen ja tahto peliin, jotta torstain ottelusta tulee menestyksekäs sinivalkoisen joukkueen kannalta. Majander tietää, että monella on se ajatus, että ottelu on jo ennakkoon taputeltu.

– Roostersillekin sattuu niitä huonoja päiviä, hekään eivät ole voittamattomia runkosarjassa, Roosters on aina voitettavissa, Majander näkee.

Saints-puolustus on osoittanut tällä kaudella vahvuutensa. Tampereen puolustuksen on pakotettava torstaina Roostersin hyökkäys tekemään asioita, joilla eliminoidaan helsinkiläisten tähtikaarti.

– Sen jälkeen meidän hyökkäyksen pitää löytää se tasaisuus, jolla kolmannet yritykset käännetään ensimmäisiksi, ja pysymme kentällä pisteitä tehden, Majander painottaa.

Apua on haettava potkupeleistä, sillä pisteet Roostersia vastaan ovat aina tiukassa. Kolmen pisteen arvoiset kenttäpotkumaalit ja myös lisäpisteyritykset täytyy potkaista haarukkaan.

Edessä jännittävä loppukausi

Vaahteraliigan loppukausi on mielenkiintoinen. Juhannustauon jälkeen on tapahtunut paljon asioita, ja sarjajohtaja Roostersin takana on pudotuspelejä ajatellen kaikki mahdollista. Majander odottaa mielenkiinnolla myös sitä, että mitä tapahtuu tulevana lauantaina Vaasassa, kun sarjanousija Steelers kohtaa Royalsin.

– Pakka on sekoittunut, ja se on sekoittumassa vielä edelleenkin.

Majander myöntää, että loppukausi tuo haastetta myös Saintsille, sillä alkukaudesta Tampere hävisi kaksi sellaista ottelua, jota ei olisi pitänyt hävitä. Siksi jokainen jäljellä oleva peli on tärkeä, jotta playoff-paikka on plakkarissa. Kotietu pudotuspelejä ajatellen on sekin vielä mahdollinen, mutta se vaatii Roostersin kaatamista torstaina Velodromilla.

– Velodromin kentän kovuus ja liukkaus tuppaavat tulemaan aina yllätyksenä, vaikka pelinrakentajaamme lukematta kaikki ovat siellä pelanneet.

Itävallasta Suomen kentille palannut keskushyökkääjä Veikka Lehtonen on yksi Tampereen joukkueen ehdoton kulmakivi. Torstain otteluun Lehtonen pukee jälleen tutun Saintsin peliasun ylleen.

Roorsters-Saints-ottelu pelataan torstaina 12.7. kello 18:30 alkaen Helsingissä. Ottelu on nähtävissä Ruutu+:n kautta suorana lähetyksenä kello 18:00 alkaen. Saintsin seuraava kotipeli Pyynikillä on maanantaina 23. heinäkuuta, jolloin vastaan astelee Vaasa Royals.

Teksti: Jussi Mustikkamaa

Kuva: Harri Koivunen