Saints matkaa aurinkoiselle Vänärille kohtaamaan Teräsmiehet

Kotijoukkue Kuopio Steelers oli edelliskauden Vaahteramaljan häviävä osapuoli, ja siitä lähtien Kupiossa on keskitytty vain ja ainoastaan finaalin uusintaan tähtäimessä Vaahteramalja.

Kotijoukkueen päävalmentaja Utriainen, vaikka onkin kiivasluonteinen, on tehnyt kärsivällisesti pitkäkestoista työtä pitäen vanhan rungon kasassa ja pitäytyen jo pikkuhiljaa suomalaistuvan pelinrakentajan Seth Petersin palveluksiin. Samoin puolustuksen tukimies Haydenillä on jälleen iso rooli Steelersin puolustuksessa. Joskus tuntuu otteluita katsoessa, että Hayden täyttää yksinään koko puolustuksen.
Uutena importtina keskushyökkääjän tontille Steelers on tuonut Ruotsin sarjasta Gerard Johnsonin.
Sinisten lasien läpi pitää todeta, että Johnson ei tunnu oikein istuvan Steelers joukkueeseen, mutta hoitaa silti hommansa pyyteettömästi.
Asiantuntija-arvioiden mukaan Steelers on satavarma Play-off joukkue ja melkoinen konsensus löytyy sillekin, että Steelers matkaa Manseen pelaamaan Vaahteramaljasta.

 

Mutta eipä heitetä kirvestä kaivoon vaan katsotaan analyyttisesti missä löytyy saumat Teräsmiesten lyömiseen. Me kaikki näimme, että Steelers oli kuolevaisten joukkue pelatessaan Butchersia vastaan.

Tässä Steelersin pysäyttämisen neljä prinsiippiä:-
– Pidetään Seth Peters boksissa, eli pelinrakentajan juoksut pois.
– Steelers juoksuhyökkäysen (Gerard) pysäyttäminen. Pidetään linjan päät. Tässä Vaasa onnistui, joten se onnistuu Pyhimyksiltäkin
– kulmapuolustajien pitää voittaa 1 vs 1 tilanteet Tino Ndongoa, Jaakko Paanasta ja Gerard Johnsonia vastaan
– Steelersin puolustuksen linjan voittaminen, ja juoksuväylien avaus. Turhautetaan #99 Lindqvist.

Pyhimysten pelinrakentajatilanne tullaan katsomaan ottelua edeltävänä iltana, joten siitä ei vielä voida todeta mitään, näemme sitten mitä päävalmentajamme Jake Hale päättää. Akut on saatu ladattua Wolvot ottelusta ja teräsmiesten kimppuun käydään jälleen uudella päättäväisyydellä. Linjat uhkuvat taistelunhalua, joten saamme todistaa hienoa ottelua aina aurinkoisella Vänärillä.

Ottelussa on jälleen myöskin erittäin kiinnostava anekdootti, jonka haluan tuoda esiin, jota monet eivät ehkä tiedä, tai muista, sillä teräsmiesten tukimies Mikko “Veteraanimoukari” Aspinen siirtyi edelliskauden jälkeen työn perässä Tampereelle ja kohtaa vanhan joukkeensa ensimmäistä kertaa tällä kaudella ja vielä vanhalla kotikentällään. Koska Mikko tuntee vanhojen kaveriensa kaikki kujeet, on hänellä kaikki edellytykset toiseen peräkkäiseen tai niinkuin jenkeissä sanotaan “Back-to-back” elämänsä otteluun uudessa seurassaan. Toivon mukaan lauantaina kuulemme monesta kuopiolaissuusta, että oma koira puri ja pahasti.

Ja jenkkifutishan on parasta paikanpäällä, mutta jos ei aurinkoiselle Vänärille pääse lauantaina Saintsia kannustamaan, niin ottelun pääsee näkemään myös Ruutu+ palvelusta.

Faith can still move mountains, Saints will show you the way!