Saints matkustaa perjantaina Vaasaan – tavoitteena tärkeä vierasvoitto

Kolme ensimmäistä Vaahteraliigaottelua kotikentällään pelannut Saints matkustaa perjantaina Royalsin vieraaksi Kaarlen kentän luonnonnurmelle Vaasaan. Tarkoituksena on ottaa tärkeät kaksi pistettä kotiin tuotaviksi Pohjanmaalta.

 

Miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Teemu Majander toteaa, että Royals on Saintsille rakas vastustaja viime vuosien ajalta.

– Vaasaan on aina mukava lähteä pelaamaan. Tosin tällä kertaa kamppailemme samoista, tärkeistä pisteistä, joten perjantain pelissä kipinöitä ei taatusti säästellä, Majander ennakoi tulevaa amerikkalaisen jalkapallon liigakamppailua.

Viime lauantaina Saints kohtasi Pyynikillä hallitsevan suomenmestarin, Helsinki Roostersin. Vaikka häviö punakoneelle tulikin, niin Majander näkee joukkueensa olevan tällä hetkellä erittäin iskukykyinen.

– Nyt on hyvä lähteä pelaamaan Vaasaan, hän sanoo.

Majander arvioi, että sekä Tampere että Vaasa ovat vielä alkukaudesta hakeneet sitä oikeaa otettaan.

– Uskon, että Vaasa tulee sillä samalla asenteella, jolla se on aina tullut. GM on itse asettunut ruoriin, ja Vaasan asenne on mitään pelkäämätön. He tulevat edelleen päälle, ja siinä joutuu täyden päivätyön tekemään heitä vastaan.

 

Luvassa juoksua ja heittoa

Majander lähtee joukkoineen perjantain peliin koko arsenaalillaan, luvassa hyökkäyksessä on sekä juoksupeliä että heittoa.

– Katsotaan, että mikä on päivän kunto. Meillä löytyy hyökkäyksessä tasapainoa kummallekin etenemistavalle, päivän kunto ratkaisee. Jos juoksemalla tulee mukavasti jaardeja, niin painotetaan siihen, ja jos heittämällä saadaan aikaiseksi tulosta, niin painotetaan siihen.

Oman osansa näyttelee tietysti Kaarlen kentän luonnonnurmi, joka näyttää kuvista päätellen olevan tänä kesänä kiitettävän hyvässä kunnossa.

Roosters-ottelussa lauantaina Tampereen puolustus oli huikean hyvä, ja se pakotti helsinkiläiset punttaamaan potkaisemalla pallon pois useaan otteeseen neljännellä yrityksellä.

– Puolustuksessa on löytynyt usko omaan tekemiseen. Nousemme aina yhden kaksi askelmaa vuoden kerrallaan ylöspäin. Herrat ovat omaksuneet sen, että tätä peliä voidaan pelata vielä kaksi pykälää kovempaa kuin viime vuonna.

Hyvien otteiden myötä itseluottamus ja rauhallisuus omaan tekemiseen ovat selkeästi kasvaneet puolustuksen pelaajilla. Perjantain ottelusta kelpaa vain yksi lopputulos.

– Voitto Vaasasta tulee Tampereelle sillä klassisella sanonnalla, että meidän täytyy keskittyä pelaamaan sitä omaa peliä. Ja nimenomaan sillä omalla tasolla, kun me pelaamme sitä palloa, jota osaamme pelata, niin jälki on todella hienon näköistä, Majander painottaa.

Kuva: Harri Koivunen
Teksti: Jussi Mustikkamaa