Saints-miehet saavuttivat Pirkanmaan herruuden jo toisen kerran

Sisu Bowl -pokaali jäi Tampereelle. Tampere Saints ja Pirkkala Spartans kohtasivat kauden toistamiseen tällä kaudella. Ja jo toistamiseen Saints oli vahvempi ja piti Pirkanmaan herruuden itsellään. Ottelu alkoi aurinkoisella Pyynikin urheilustadionilla lauantaina päivällä. Ottelun alussa Saints näytti valmiimmalta joukkueelta, ja puolustus antoi heti ottelun alkuun kovaa painetta Spartans-hyökkäykselle. Puolustuksen linja onnistui koko ottelun ajan erinomaisesti luodessaan painetta Spartans QB Daniel Toloselle.

Saints-hyökkäys jatkoi monipuolista peliään ja pystyi etenemään niin juosten kuin heittäenkin. Jo vuosia Saints-hyökkäyksen aseena on ollut voimakas juoksupeli ja tällä kaudella vierelle ollaan saatu vihdoin monipuolinen heittohyökkäys mitä johtaa QB Jessie Robbins JR. Tässäkin ottelussa Saints-hyökkäys eteni juosten yli 200 jaardia ja heittäen yli 300 jaardia. Hienointa oli nähdä ottelun aikana kuinka monelle eri pelaajalle palloa toimitettiin, ja samoin juoksupelissä vastuuta jaettiin useammalle pallonkantajalle. Tämä on erinomainen asia vielä tässäkin vaiheessa kautta, että laadukasta syvyyttä löytyy vielä useammalle pelipaikalla. Kausi on jo pitkällä ja yksikään joukkue ei ole ilman loukkaantumisia selvinnyt.

Paikallisottelussa lataus on tärkeä saada kohdistettua oikein ja Saintsin DL Lauri Illikainen näytti ottelun alussa suorastaan dominointia. Spartansin ensimmäinen hyökkäysvuoro pysähtyi niin, että Illikainen taklasi kaksi kertaa aloituslinjan takana. Kolmannella yrityksellä se toi Toloselle niin paljon painetta, ettei hän pystynyt heittämään tarkkaa heittoa.

Saints-hyökkäys ei arastellut niinkään, vaan pelasi pitkän hyökkäysvuoron. Se päättyi Dajon Newellin lyhyeen TD-koppiin. Ottelu eteni samalla tavalla aina toisen puoliajan ihan loppuun asti. Saints-puolustus pysäytti Spartansin etenemisen ja pakotti heidät lentopotkaisemaan. Kerran hyökkäysvuoro päättyi Juho Angervon näppärään syötönkatkoon. Saints-puolustus pelasi ensimmäisen ja toisen yrityksen koko ottelun läpi erittäin vahvasti ja pakotti Spartansin usein kolmas ja pitkä -tilanteeseen, mihin Spartans ei pystynyt vastaamaan.

Saints-hyökkäys eteni monipuolisesti ja tasaisesti niin juosten kuin heittäenkin. Se vastasi ottelun neljästä ensimmäisestä touchdownista. QB Robbins heitti kaksi TD:tä ja juoksi sen lisäksi kaksi TD:tä. Toisen puoliajan viimeisellä sekunnilla Pirkkala Spartans sai historiallisesti pistetilinsä avattua paikallisvastustajaa vastaan kilpailullisessa ottelussa. QB Tolonen toimitti pallon tyylikkäällä heitolla WR Eemil Makkulalle, jonka varmat kädet ottivat pallon kiinni. Näin ottelun puoliajalle siirryttiin lukemin 28-7.

Toisella puoliajalla Spartans-hyökkäys sai paremmin pelin juonesta kiinni, ja ilmiselvästi itseluottamus oli kasvanut onnistumisten myötä. Toinen puoliaika oli hyökkäysten juhlaa ja nähtiinkin yhteensä kuusi TD:tä, neljä Saintsin toimesta ja kaksi Spartansin toimesta. Robbins heitti kolme TD:tä lisää kasvattaen illan saldonsa yhteensä viiteen. Kiinniottajina olivat Raafael Uotila, Eero Hiltunen ja Kimi Tuomi toistamiseen. Matti Airaksinen teki myös vahvaa työtä keskushyökkääjänä koko ottelun ajan ja hänkin sai itselleen yhden TD:n. Spartansin muista touchdowneista vastasivat QB Tolonen itse juoksemalla pallon kerran maaliin ja kerran heittäen komean pitkän heittopelin laitahyökkääjä M. Liskille. Näin ottelun loppulukemiksi tuli 55-21 ja ottelu päättyi Saintsin komeaan voittoon.


Ottelua oli paikan päällä Pyynikillä seuraamassa runsaslukuinen kotiyleisö. Samanlaista kotiyleisön tukea kaivataan myös tulevassa välieräottelussa 12.8. , jolloin Saints toimii otteluisäntänä. Ennen sitä on kuitenkin vielä yksi vierasottelu, missä vastaan asettuu Kotka Eagles. Siinä ottelussa tullaan päättämään runkosarjan voittaja.

Kuva: Noora Hyttinen