Saints-miesten otteluraportti: East City Giants antoi Tampere Saintsille hyvän vastuksen vieraspelissä

Tampere Saints matkusti sunnuntaipäivänä Myllypuron nurmikentälle kohtaamaan Itä-Helsingin Jättiläiset, tuttavallisemmin East City Giants. 

Nurmikenttä ei Saintsille ole tuttu, mutta sen ei annettu häiritä vaan Saints otti vahvalla hyökkäyksellään voiton numeroin 55-34.

ECG antoi Saintsille hyvän vastuksen, mutta peli ratkesi jälleen linjoissa. Saints hyökkäys sai tilaa David Chaves Jiménezille juosta pitkiä siivuja, ja Saints puolustus aiheutti ECG pelinrakentaja Shay Netterille paljon kiirettä. Kun ECG juoksuhyökkäys ei toiminut halutulla tavalla, oli ECG hyökkäys vain heittojen varassa, joista vain osa oli pitkiä ja eteni uusiin yrityksiin. Onnistumisprosentin ollessa heitoissa alle 40%, etenemistä ei maaliin asti juurikaan tapahtunut.

Samaan aikaan Saints eteni kentällä heittäen 141 jaardia ja juosten 370 jaardia eli yhteensä 511 jaardia, ECG:n jäädessä koko ottelussa 315 jaardiin. Saints keskushyökkääjä David Chaves Jiménez teki todella kovan päivätyön ja eteni ottelun aikana valtavan määrän juosten, yhteensä 272 jaardia. Sains pelinrakentaja Robbins Jr. heitti onnistuneesti 12 kertaa, joilla tuli 4 touchdownia ja 2 syötönkatkoa. Kaikki 4 touchdownia menivät Dajon Newellille, joka teki kuudella kiinninotollaan 4 maalia ja eteni 96 jaardia. 

Ottelussa tuli myös runsaasti erikoisjoukkuepelaamista, kun lentopotkuja palautettiin yhteensä 369 jaardia ja aloituspotkuja palautettiin yhteensä 788 jaardia. 

Parannettavaa Saintsilla kuitenkin on, rangaistuksia ja virheitä tulee Saintsille yhä aivan liikaa. Tilastojen mukaan Saints sai 8 rangaistusta ja niillä takapakkia yhteensä 82 jaardia. 

Samaa sanoi myös Saints päävalmentaja Hannes Mattila:
“Tehtiin hyvin paljon virheitä ja tehtiin ottelusta tiukka itsellemme. Nyt korjataan virheitä ja palaudutaan juhannustauon aikana. Pirkkalaa vastaan lähdetään valmiimpana joukkueena.“

Tampere Saints viettää seuraavaksi juhannusvapaata, ja seuraava peli on lauantaina 29.6 kello 16 Pirkkalan keskuskentällä, kun vastaan asettuu aina niin rakas Pirkkala Spartans.

Kuva: Tytti Martikainen