Saints-puolustukseen kaksi USA-vahvistusta

Tampere Saints on solminut sopimuksen DB Elliott Jeffcoatin sekä LB Tony Ballonin kanssa.

 

Saints takakenttä on saanut uutta verta talven aikana ja nyt sitä vahvistaa vielä Elliott Jeffcoat Oklahoma State Universitystä. Kesällä 2016 Saints heittopuolustus koki kovia ja moinen on tarkoitus estää tulevalla kaudella. Elliotin preesenssi takakentällä tulee varmasti aiheuttamaan pitkien heittojen uudelleen harkitsemista.

180cm / 86 kg ja erittäin vikkelä Elliott pelasi Oklahomassa kaikki yliopistovuotensa erikoisjoukkueissa sekä safetynä ja cornerina. Tuloksena oli 4 bowl-voittoa sekä Big12-mestaruus.

Jos Elliott vaikeuttaa vastustajan heittopeliä, 189 cm pitkä ja 106 kg painava tukimies Tony Ballon ei tule päästämään vastustajan keskushyökkääjiä helpolla. Ballon pelasi yliopistouransa II-divisioonan Lock Haven-yliopistossa. Kuluneen vuoden Ballon on toiminut yliopistossa puolustuksen apuvalmentajana ja tämän myötä hänellä on varmasti valmiuksia saada koko tukimiesosasto nostamaan tasoa.

1st Team All-American valittu urheilija pelasi 2015 myös Dream Bowl – sekä National Bowl -peleissä, jonne Ballon raivasi tiensä 11 ottelussa tekemällä 109 taklausta.

Päävalmentaja Majander on mielissään solmituista sopimuksista: “Olen hyvin tyytyväinen saadessamme rinkiin kaksi kovatasoista puolustajaa. Jos Tonyn ja Elliottin pelillistä antia pitäisi kuvata yhdellä sanalla, se olisi monipuolisuus. Tony on yliopistourallaan pelannut kaikkia tukimiespaikkoja ja Elliott puolustuksen takakentän paikkoja. Molemmilla on myös laaja pohja erikoisjoukkueissa. Prosessin yhteydessä vakuutuin myös herrojen asenteesta. Tony on pelannut vuodesta toiseen eniten yrityksiä joukkueessaan mikä on osoitus urheilullisuudesta ja sisusta. Elliott puolestaan taisteli tiensä korkean tason yliopistojoukkueeseen walk on -statuksella eli työmoraalia ei mieheltä puutu.”