Saints “rumaan voittoon” Pyynikillä

Saints “rumaan voittoon” Pyynikillä

Naisten Vaahteraliigan kolmas kierros potkaistiin käyntiin Pyynikillä, kun Tampere Saintsin vieraaksi saapui kaukaa länsirannikolta Raision West Coast Phoenix. Vierailijat esittivät erinomaisia otteita edellisessä ottelussaan hallitsevaa mestari Turku Trojansia vastaan, mutta Saints ottaa pelin ensimmäisellä puoliskolla täysin haltuunsa. 

Saintsin heittohyökkäys jatkuu edellisten pelien tapaan vakuuttavana, ja tuttu parivaljakko petaa ensimmäisen maalin, kun pelinrakentaja Emilia Räty löytää pitkällä heitollaan laitahyökkääjä Lotta Ahosen, joka kirmaa maaliin saakka. Lisäpisteet heitetään laitahyökkääjä Suvi Mikkoselle, ja Mikkonen jatkaa pisteiden tekoa pian ensimmäisen maalin jälkeen. 

Räty tavoittaa Mikkosen pitkällä heitolla oikealle ja Mikkosen upea koppi puolustuksen takana takaa vapaan juoksulinjan maaliin saakka. Niinpä Saints johtaa ensimmäisen neljänneksen jälkeen 14-0. 

Raision puolustus esittää hienoja otteita jo ensimmäisellä neljänneksellä ottaen esimerksi neljänneksen loppuun syötönkatkon, ja se jatkaa samaa rataa myös toisella neljänneksellä esimerkiksi taklaamalla pelinrakentaja Rädyn kaukana aloituslinjan takana. Raision puolustus sortuu kuitenkin virheisiin ja rangaistuksiin, ja lopulta Räty pääsee juoksemaan itse parin jaardin päästä maalilinjan yli ja keskushyökkääjä Lillian Nuutisen juostessa lisäpisteet Saints johtaa jo 22-0. 

Ennen puoliaikaa ehtii kuitenkin vielä tapahtumaan paljon: ensin useiden virheiden ja rangaistusten jälkeen Raision keskushyökkääjä Sara Perttula juoksee maaliin ja kaventaa tilanteeksi 22-6. Viisi sekuntia ennen puoliaikavihellystä Saints saa mahdollisuuden yhteen hyökkäykseen ja myös hyödyntää sen: Räty heittää pitkän heiton suoraan sisemmän laitahyökkääjän Noora Saroksen näppeihin, ja kotijoukkue pääsee puoliajan viettoon tilanteessa 28-6.

Räty esittää vahvaa juoksuaan heti kolmannen neljänneksen alkupuolella, ja juoksee lopulta itse maaliin saakka vieden kotijoukkueen turvalliselta tuntuvaan johtoon 34-6. 

Raisio ei kuitenkaan luovuta, vaan tekee pelistä jännittävän loppumetreille saakka: ensin pelinrakentaja Ronja Sulin tavoittaa pitkällä heitolla laitahyökkääjä Veronika Heinon, joka potkaisee myös lisäpisteen onnistuneesti haarukkaan. Vieraiden vahvan puolustuksen jälkeen neljäs neljännes alkaa Raision hyökkäyksellä ja lopulta maalilla, kun Sulin heittää pallon laitahyökkääjä Tiia Jansenille. Upean ottelun kokonaisuudessaan pelannut Heino koppaa vielä yhden pallon vieraiden maalialueella ja tuo raisiolaiset vain yhden maalin päähän, mutta kello käy kotijoukkueen puolesta ja Saints ottaa polven voittaen lopulta pistein 34-26. 

Tampereen päävalmentaja Mikko Aspinen muistuttaa, että lopputulos on se, joka urheilussa ratkaisee: “Tällä kertaa saalistettiin ruma voitto. Päästiin hyvin liikkeelle ja hyökkäykseltä kokonaisuudessaan parempi peli. Joukkueena sekä valmentajina sorruttiin ehkä liian ajoissa valmistelemaan voittoa, joka mahdollisti Raisiolle paremman pelin lopun kuin meille. Tärkeintä on kuitenkin, että saatiin päättää peli itse ja pidettiin huolta, ettei vastustajan loppukiri tuottanut tulosta. Hyvien joukkueiden pitää voittaa huonojakin pelejä.”

Pistesuoritukset: 

Saints 8-0 #4 Ahonen,lisäpisteet #10 Mikkonen 

Saints 14-0 #10 Mikkonen, ei lisäpistettä 

Saints 22-0 #1 Räty, lisäpisteet #35 Nuutinen

WCP 22-6 #13 Perttula, ei lisäpistettä

Saints 28-6 #82 Saros, ei lisäpistettä 

Saints 34-6 #1 Räty, ei lisäpistettä

WCP 34-13 #95 Heino, lisäpistepotku #95 Heino 

WCP 34-19 #86 Jansen, ei lisäpistettä 

WCP 34-26 #95 Heino, lisäpistepotku #95 Heino

Kuva: Tytti Martikainen