Saints saa vieraita Porvoosta, aukeaako vihdoin voittosarake?

Porvoon Butchers saapuu Tampereelle ensimmäistä kertaa tällä kaudella ja kyseessä on taistelu kuudennesta sijasta. Pyhimyksillä on vielä voittosarakkeessa nolla, mutta se on tarkoitus päivittää ykköseksi tulevassa ottelussa, ja jättää Butchers selän taakse keskinäisten otteluiden tuloksella viimeiselle sijalle.

Niinkuin edellisen ottelun raportissa kerroimme, on tunnelin päässä selvää valoa uusien jenkkipelaajien myötä. Etenkin nyt, kun koko viikko on saatu harjoitella hyvin, käytyä pelikirjaa läpi ja jenkit ovat saaneet jetlagin pois päiväjärjestyksestä. Harjoituksissa on menty kovalla intensiteetillä ja hitsattu joukkueesta Joukkuetta isolla J:llä.

Uskommekin, että Ray, C.J,Munchie ja koko joukkue ovatkin jälleen vielä kovemmassa iskussa kuin viime pelissä ja Porvoo saa tuta sen nahoissaan.

 

Eivätkä myönteiset näkymät tähän lopu, sillä seuramme ikoni isolla I:llä, Veikka Lehtonen, palaa Pyhimysten rosteriin Ruotsin ElitSerienistä, Örebro Black Knightsien hävittyä välieränsä Stockholm Mean Machinesille. Veikka pelasi Ruotsissa keskushyökkääjän roolissa ollen tilastoissa neljänneksi tehokkain. Vaikka isoille luvuille ei Ruotsissa päästykään Elitserienin kutistuttua neljän joukkueen tynkäsarjaksi.
Päävalmentaja Jake Halelle Veikan paluu tuo jälleen lisää mahdollisuuksia peluutukseen, sillä Veikka voi pelata niin puolustuksen puolella, kuin tietenkin hyökkäyksessä yhdessä veljensä Tuukan apuna, niinkuin viime vuonna jolloin Veikka blokkasi ja Tuukka juoksi Veikan tekemistä aukoista jaardeja.

Nyt Veikan paluun myötä voidaan todeta, että juoksuhyökkäys on todella kovan luokan tekijä lauantaina. Variaatioita on vaikka muille jakaa, etenkin kun Veikkaakin käytetään keskushyökkääjänä Tuukan, C.J:n ja Jaakonsaaren ohessa, ja siinä on Porvoolle miettimistä. Ja jos juoksu kulkee, Porvoo täyttää boksin pelaajilla ja se vuorostaan antaa Rayn heitoille tilaa ja taas puolustus miettii, että kumpaakohan sieltä tulee.

Porvoo on kuitenkin aina ollut kinkkinen vastustaja, ja tällä kaudella on Porvoon tehoista pitänyt huolta pieni suuri mies, Dayton Winn. Jokaisella Porvoota vastaan pelanneella joukkueella on ollut todellisia vaikeuksia saada pidettyä mies, tuo ikiliikkuja, containissa. Lauantaina pitääkin erityisesti linjan päissä pitää vastuut kunnossa ja pysäyttää mies heti alkuun. Jos Winn pääsee huseeraamaan vapaasti kentällä, ei siitä meille hyvä heilu.
Toisekseen täytyy toivoa taas huonoa päivää Hans Fortunelle. Fortunen heittopeli on välistä hienoa katsottavaa, mutta sitten välistä se on taas erittäin laadutonta, kun heitot menevät joko pitkäksi,yli, tai ihan kaikkialle muualle missä laitahyökkääjä on. Jos hyvä päivä sattuu ja Mikko Seppänen on iskussa, niin se tietää kiirettä ja kovaa painetta takakentälle. Silloin Munchie on mies, jonka varaan lasketaan paljon. Munchien taklaustilasto oli kovaa tavaraa Royalsia vastaan, 10,5 taklausta, jonka soisi toistuvan myös Porvoota vastaan.

Kotijoukkeen hyökkäyksen muista pelaajista kannattaa esimerkiksi seurata Centteriämme, Oliver Kantoa, jonka uusiin ulottuvuuksiin noussut liikkuvuus sai edellisen pelin jälkeen kehuja itse “Hiski” Kuuselalta.

Porvoon puolelta pelaajista kannattaa etenkin seurata Euroopan parasta Centteriä, Arttu Tennbergiä.

Ja jenkkifutishan on parasta paikanpäällä, mutta jos ei Pyynikin pyhättöön pääse lauantaina Saintsia kannustamaan, niin ottelun pääsee näkemään myös Ruutu+ palvelusta.

Tampere Saints – Porvoo Butchers Pyynikillä siis lauantaina 6.7. kello 16:30!

Faith can still move mountains, Saints will show you the way!