Saints sai todeta Steelersin vahvuuden Vänärin illassa Kuopiossa

Saints lähti hakemaan Kuopiosta elintärkeää voittoa, jotta välieräpaikka olisi ollut mahdollinen. Sarjakakkonen Steelers kuitenkin näytti tylysti, että kuka on Väinölänniemen kuningas.

 

68-38 (39-22)

 

Ottelu sai melkein aina aurinkoisella Vänärin kentällä Kuopiossa Saintsin kannalta jäätävän alun, kun ottelun aloituspotkua suorittanut Steelers teki lyhyen potkun, ja sai pallon itselleen. Ajassa 11:06 Steelersin Charles Wort onnistui tekemään maalin pelinrakentaja Seth Petersin heitosta, ja peli oli pisteissä 6-0.

Saintsin ensimmäinen hyökkäysvuoro ei tulosta tuonut, vaan pallo jouduttiin potkaisemaan pois, ja kentälle asteli Steelersin hyökkäys. Petersin heiton nappasi maalialueella kiinni Johannes Jauhiainen ja lisäpisteen potkaisin sisään haarukkaan Markus Ojainväli. Tilanne oli 13-0.

 

Saints-hyökkäys ei saanut tuulta alle väkevän savolaispuolustuksen paineessa, ja peli kääntyi Steelersin hyökkäysvuoroksi. Kuopiolaiset marssivat maalin saakka, tällä kertaa juosten, Donavan Haydenin voimin, ja kun piste potkittiin sisään, peli oli ajassa 2:22 jo tylysti 20-0.

Saintsin epäonni jatkui, kun neljännen yrityksen Ville-Valtteri Suojasen tekemä punttipotku blokattiin, ja Kuopio pääsi hyökkäämään Saintsin maalialueen läheltä. Tuloksena Justin Bellin maali, kun ensimmäistä neljännestä oli alle minuutti jäljellä. Ensimmäinen neljännes meni kotijoukkueelle pistein 26-0.

 

Saintsin mainio toinen neljännes

 

Toisen neljänneksen aluksi keskushyökkääjä Tuukka Lehtonen näytti tuttua voimajuoksuaan ja herätti Saintsiin taisteluhenkeä. Pelinrakentaja Kyle Nolanin heiton nappasi maalialueella kiinni Dajon Newell ja kun lisäpistepotku onnistui, niin Saints avasi pistetilinsä, ja peli oli lukemissa 26-7.

Kuopio kuittasi välittömästi, ja Charles Wort juoksi maalin, ja potkun onnistuttua tilanne oli kotijoukkueelle 33-7.

 

Saints eteni kentällä mainiosti, osin kuopiolaisten virhejaardien saattelemana, kohti Steelers-maalia. Ilari Laine nappasi Nolanin heiton kiinni maalialueella, ja Laine myös potkaisi lisäpisteen haarukkaan, ja pisteet taululle numeroihin 33-14 ajassa 7:07.

Ajassa 1:13 Steelersin Peters heitti Bellille maalin, ja tilanne pisteisiin 39-14. Lisäpistepotkun Saints onnistui blokkaamaan, ja Suojanen palautti pallon lähes Steelersin maaliin saakka.

Toisen neljänneksen lopuksi Saints onnistui ryntäämään Tuukka Lehtosen voimin maaliin ja kun lisäpisteestä tuli kaksi pistettä lisää, niin tilanne kaventui lukemiin 39-22. Näissä lukemissa mentiin puoliajalle.

 

Kaikki oli vielä mahdollista

 

Toisen puoliajan Steelers aloitti Bellin juoksemalla maalilla, ja lisäpisteen jälkeen tilanne oli 46-22. Tampere ei onnistunut omalla hyökkäysvuorollaan, ja kun Saintsin puolustus ei onnistunut pysäyttämään Steelersin hyökkäystä. Niinpä pisteitä seuraavaksi napsi taululle jälleen kotijoukkue maalilla ja potkulla, ja tilanne Vänärin hämärtyvässä elokuun illassa oli Kuopiolle 53-22.

 

Saints kuitenkin taisteli, hyökkäysvuoro meni pohjiin saakka Tuukka Lehtosen rynnättyä maaliin jaardin viivalta, ja onnistuneen lisäpisteen jälkeen peli pisteisiin 53-29.

Kolmannen neljänneksen lopulla kotijoukkue vaihtoi kotimaiseen pelinrakentajaan, ja Steelers takoi lisää pisteitä, maali ja potku onnistui, tilanne 60-29.

 

Viimeinen neljännes alkoi, kun ottelu oli kestänyt jo yli kaksi ja puoli tuntia, auringon jo laskettua puoli yhdeksän aikaan Vänärin yllä. Aurinko oli vääjäämättömästi laskemassa myös Saintsin Vaahteraliigakaudelle 2018, sillä joukkue oli viimeisen neljänneksen alussa 31 pistettä Kuopiota jäljessä. Steelers peluutti kentällä joukkueensa junioriosastoa, joka mahdollisti pyhimysten etenemisen kentällä ja Saints pääsi kenttäpotkumaalietäisyydelle ajassa 8:48, kun Miko Ylikoski potkaisi pallon haarukkaan. Tilanne oli 60-32.

Steelers hyökkäsi vuorostaan pallon pohjiin ja kahden pisteen arvoisen lisäpisteen jälkeen ottelu oli pisteissä 68-32, kun peliä oli jäljellä reilut neljä minuuttia.

Saintsin tulosta kaunisteli lopussa Matti Airaksinen, ja ottelu päättyi lukemiin 68-38. Kellon ollessa tortai-iltana 21:42, päättyi myös Saintsin Vaahteraliigakausi sarjan viimeiseen sijaan.

Teksti Jussi Mustikkamaa