Saintsilla ei aseita Wolverinesin juoksuhyökkäyksen pysäyttämiseen

Saintsilla ei aseita Wolverinesin juoksuhyökkäyksen pysäyttämiseen

Naisten Vaahteraliigan viimeinen kierros käynnistyi Tampereella hikisissä tunnelmissa, kun lauantaina 20.8. klo 12 alkaneessa ottelussa lämpömittari lähenteli kolmeakymmentä ja Saintsia vastaan asteli sarjaa johtava Helsinki Wolverines. 

Molemmat joukkueet olivat jo ennen ottelua varmistaneet paikkansa välierissä, mutta ottelu toimi samalla tärkeänä välietappina pronssiin päättyneiden MM-kisojen ja ensi viikonloppuna koittavien välierien välissä. 

Saints aloitti vahvasti heti ottelun alussa, kun tuttu parivaljakko eli pelinrakentaja Räty ja laitahyökkääjä Ahonen toivat pallon pitkällä heittopelillä miltei maalilinjalle, ja Räty viimeisteli Saintsin ensimmäisen maalin juoksemalla itse pallon kanssa maaliin. Vieraat eivät jääneet kuitenkaan ihmettelemään, vaan tekivät myös heti ensimmäisestä hyökkäysvuorostaan maalin, kun vieraiden kivenkova juoksuhyökkäys päättyi Anna Martolan johdolla päätyyn asti. 

Wolverinesin juoksu hyökkäystä oli tämän jälkeen lähes mahdotonta pysäyttää. Puoliaikaan mennessä vieraat juoksivat vakuuttavaan neljän maalin johtoon keskushyökkääjä Mari Jääskelän johdolla, kun samaan aikaan tamperelaiset kompastelivat useisiin ramgaistuksiin. 

Puoliajan jälkeen Saintsin erikoistiimi aloitti pirteästi nappaamalla tälle kesälle ominaisen lyhyen aloituspotkunsa ja täten pallon hallinnan suoraan itselleen. Hyökkäys pääsi aivan maalilinjalle, mutta maaliin saakka palloa ei saada. Ahmattaret sen sijaan jatkoivat vakuuttavaa hyökkäystään, ja toinen puoliaika toisti pitkälti ensimmäistä: kotijoukkue taisteli, mutta joutui taipumaan helsinkiläisten kivenkovan juoksun edessä. Vaikka Räty ja Ahonen taiteilivat Saintsille kaksi hienoa heittomaalia toisella puoliajalla, vei Wolverines pisteet mukanaan pääkaupunkiin voitollaan 20-55. 

Saintsin päävalmentaja Mikko Aspinen  kääntää katseen jo ensi viikonlopun välieriä kohti: “Pelillä ei ollut merkittävää merkitystä, mikä näkyi joukkueen suorituksessa. Ottelu lähti hyvin käyntiin, mutta tasaisuuden puute oli suurin helmasynti, heittoja jäi ottamatta kiinni ja taklauksia tekemättä. Saimme puolustuksessa vastustajan muutaman kerran hankalaan asemaan, mutta viimeinen tikari jäi puuttumaan. 

Tärkeimpänä tavoitteena kuitenkin oli, että pääsemme peliin kiinni ja että vältymme loukkaantumisilta. Näissä onnistuttiin. 

Seuraavaan peliin valmistaudutaan siten, että kaikki jää kentälle. Ainoa asia, jolla on väliä, on tulos. Hyvällä pelillä kausi jatkuu, ja yhtään heikommalla finaali katsotaankin sitten katsomosta.”

Saints 8-0

#1 Räty, lisäpisteet #88 Kammonen

Wolverines 8-7

#10 Martola, lisäpistepotku #3 Benson

Wolverines 8-14

#20 Jääskelä, lisäpistepotku #3 Benson

Wolverines 8-20

#34 Kuusinen, lisäpistepotku epäonnistuu 

Wolverines 8-27

#20 Jääskelä, lisäpistepotku #3 Benson 

Wolverines 8-35

#20 Jääskelä, lisäpisteet #11 Järn

Wolverines 8-42

#20 Jääskelä, lisäpistepotku #3 Benson 

Saints 14-42

#4 Ahonen, lisäpiste epäonnistuu 

Wolverines 14-49

#34 Kuusinen, lisäpistepotku #3 Benson 

Wolverines 14-55

#8 Söderholm, lisäpistepotku epäonnistuu 

Saints 20-55

#4 Ahonen, lisäpiste epäonnistuu 

Kirjoittaja: Tuuli Janhunen

Kuva: Tytti Martikainen