Saintsille niukka tappio kauden avausottelussa

Tampere Saintsin miesten edustusjoukkue avasi amerikkalaisen jalkapallon kautensa lämpimissä tunnelmissa lauantaina Pyynikin urheilukentällä, kun vastaan asteli Vaahteraliigan sarjanousija Kuopio Steelers.

 

Ottelun ensimmäinen neljännes tarjosi jännittäviä tilanteita, kun Saints meni johtoon touchdownilla eli maalilla, josta se teki pistetaululle Micky Kyein juoksupelillä kuusi pistettä. Steelersin hyökkääjä Charles Wort oli tasoittaa pelin ensimmäisen neljänneksen loppupuolella, mutta hän arvioi maalilinjan sijainnin väärin, ja heitti pallon pois liian aikaisin kädestään. Ensimmäinen neljännes päättyi Saintsin 6-0 pistejohtoon. 

Toinen 12 minuutin neljännes oli sitten se tamperelaisten murheenkryyni. Kotijoukkue teki yhden maalin ja onnistuneen lisäpistepotkun, saaden toisessa neljänneksessä tulostaululle  yhteensä 13 pistettä, mutta sarjanousija Steelers nakutti toisen neljänneksen aikana juoksu- ja heittomaaleilla yhteensä 35 pistettä. Ottelun puoliajalle mentiin tilanteessa 13-35. 

 

Toisella puoliajalla, ja ottelun kolmannella neljänneksellä, Tampereen pelinrakentaja Kyle Nolan heitti ajassa 5.45 Ilari Laineelle kuuden pisteen arvoisen maalin, ja kun joukkueen potkaisija Joni Riihelä onnistui vielä yhden pisteen arvoisessa lisäpistepotkussa, niin ottelu kaventui pisteisiin 20-35.  

Steelersillä tapahtui taaksepäin tehtävässä aloitussyötössä karmaiseva virhe, kun kolmatta neljännettä oli jäljellä 3.54 minuuttia. Saints sai pelipallon vain kuuden jaardin etäisyydeltä Kuopion maalista, ja Nolan onnistui heittämään Kyeille maalin ajassa 3.50, ja tilanne kaventui  lukemiin 26-35.  

Viimeinen kaksitoistaminuuttinen sisälsi vauhtia ja vaarallisia tilanteita, joita esitti muun muassa Saintsin puolustaja Juha Yli-Arvela vastustajan pelinrakentajan säkityksillä. Ajassa 9.05 Tampereen potkaisija Riihelä yritti kolmen pisteen arvoista kenttäpotkumaalia haarukoiden läpi, mutta potku epäonnistui.  

Ottelun viimeisellä minuutilla Tampere onnistui Miko Ylikosken kolmen pisteen kenttäpotkumaalissa, mutta peli päättyi pistelukemiin 29-35. 

Saintsin päävalmentaja Teemu Majander totesi pelin jälkeen, että Saints alkoi toisen neljänneksen jälkeen pelaamaan omalla tasollaan, jolloin puolustus piti ja hyökkäys eteni. 

– Pelasimme alle oman tasomme, ehkä pientä ylimääräistä jännitystä oli ilmassa, Majander myöntää. 

Ensi viikon torstaina Saintsin miesten vieraaksi astelee Vaahteraliigakautensa avaava Seinäjoki Crocodiles. Valmistautuminen seuraavaan peliin alkaa heti. 

– Sunnuntaina jatketaan harjoituksilla ennen äitien huomioimista, ja katse suunnataan kohti ensi torstain ottelua. 

 

Tampere Saints kohtaa Pyynikillä Seinäjoki Crocodilesin torstaina 17.5 kello 18.30. Sanomalla portilla yhden Saints-sponsorin saat 5€ alennusta lipustasi!