Saintsin miesten liigajoukkue lähtee vahvana jenkkifutiskauteen

Tampere Saints lähtee kauden 2018 Vaahteraliigaan vahvalla otteella. Miesten edustusjoukkueen pelipaikka pitää tänä vuonna ansaita hyvillä näytöillä.

 

Tamperelainen jenkkifutis on tällä hetkellä hyvässä nosteessa. Kahdessa miesten joukkueessa, liigassa ja kolmosdivarissa,  on yhteensä 79 pelaajaa ja miesten edustusjoukkueeseen Vaahteraliigaan mahtuu kerralla 45 pelaajaa. Liigapaikka pitää ansaita tänä vuonna urheilullisilla otteilla.

Pyhimykset ovat solmineet kautta 2018 koskevan sopimuksen maajoukkuelaitahyökkääjä Micky Kyein kanssa, joka on kaksi edellistä kautta pelannut Saksan pääsarjaa Dresden Monarchsin riveissä.

– Mikä tahansa joukkue olisi yltiöonnessaan saadessaan Mickyn, yhden Suomen laadukkaimmista laitahyökkääjistä rosteriinsa, Saintsin päävalmentaja Teemu Majander sanoo tuoreesta sopimuksesta.

Saints varustaa joukkuettaan liigapaikasta luopuneen Hämeenlinna Huskies – joukkueen pelaajilla, kun maajoukkuerinkiin kuuluvat hyökkäyksen linjamies AP Reinikainen ja laitahyökkääjä Juuso Alakoski sekä Vaahteraliiga-kokemusta niin tukimiehenä kuin keskushyökkääjänä omaava Jie Li siirtyvät Tampereelle. Reinikainen kuului viimekausien ajan Huskiesin hyökkäyksen linjan avainhahmoihin, ja oli lisäksi mukana muun muassa syksyn Ruotsi–Suomi –maaottelussa.

– AP tuo ison lisäyksen jo muutenkin hyvätasoiseen hyökkäyksen linjaan, päävalmentaja Majander toteaa.

Saintsiin siirtyy Turku Trojans -taustainen Blue lions -kolmikko Ville-Valtteri Suojanen – Juha Yli-Arvela – Miko Ylikoski. Vaahteraliigan parhaimpiin puolustajiin lukeutuva Ville-Valtteri Suojanen kuului Trojansin runkopuolustajiin.

– Ville-Valtteri on yksi valtakunnan parhaista paikallaan, päävalmentaja Majander näkee.

Miko Ylikoski on nähty hyökkäyksessä keskushyökkääjänä – sekä blokkaavana että palloa kantavana ”tailbackina” – ja lisäksi laitahyökkääjänä.  Puolustuksessa Ylikoski taitaa tukimiehen ja takamiehen pelipaikat.

Juha Yli-Arvela koki Hämeenlinna Huskiesin puolustuksen linjassa vuosi sitten todellisen pelaajarenessanssin, joka palkittiin maajoukkuekutsulla kauden päätyttyä.
– Juha on kokenut ja paljon nähnyt veteraani, hän tuo mukanaan paljon leveyttä puolustuksen linjaan.

Amerikkalaistrio valmiina kauteen

Saintsin yhdysvaltalaiset vahvistukset Kyle Nolan, Elliott Jeffcoat ja Tony Ballon ovat valmiina omalta osaltaan viemään tamperelaiset Vaahteramaljaan saakka. Pelinrakentaja Kyle Nolan kävi talvella Suomessa harjoittelemassa joukkueen kanssa ja nyt hän valmistautuu alkavaa liigakauteen Tampereella.

– On ollut hieno päästä työskentelemään joukkueen kanssa, meillä on koossa hyvä joukkue, Nolan kehuu.

Nolan on tyytyväinen siihen, että Saintsissa on nyt koossa ne palaset, jotka vaaditaan menestyvään joukkueeseen. Tavoitteena on vain ja ainoastaan mestaruus.

Nolan pelasi talvella 2018 Portugalissa Lissabon Devils joukkueessa. Ennen Portugalin kautta hän pelasi neljä vuotta aloittavana pelinrakentajana Georgetown Hoyas yliopistojoukkueessa, rikkoen joukkueen ennätykset. Nolan kutsuttiin yliopistouran jälkeen NFL-seura Baltimore Ravensin leirille vuonna 2016. Tampere on nuorelle miehelle mieluisa kaupunki.

– Odotan kovasti kesää ja tulevia pelejä, Nolan toteaa tyytyväisenä.