Saintsin naiset haastajina Vaahteraliigaan

Naisten Vaahteraliiga potkaistaan käyntiin sunnuntaina 10.6.2018 klo 16, kun Pyynikin urheilukentällä Tampere Saintsia vastaan asettuu Pietari Valkyries.

 

Saints nousee hallitsevana I-divisioonan mestarina ja haastajana Vaahteraliigaan. Liigan kolme muuta joukkuetta – Helsinki Roosters, Pietari Valkyries ja Helsinki Wolverines – ovat viime kauden mitalikolmikko, joten naisten Vaahteraliigassa pelit tulevat olemaan timantinkovia. Haastajan asema sopii kuitenkin hyvin smurffinsinisissä pelaavalle joukkueelle.

Saintsin päävalmentaja Jussi Honkonen on tyytyväinen talven harjoitteluun ja lähtee kiinnostuneena kohti kesän haastetta: ”Harjoituskausi on ollut pitkä ja tehokas ja olemmekin pystyneet läpi talven harjoittelemaan sekä lajitekniikkaa että fysiikkaa. Lähdemme kauteen haastamaan tosissamme Vaahteraliiga-konkareita ja hakemaan hieman kokemattomalle joukkueellemme mahdollisuuksia kehittyä. Kauden kuluessa ja joukkueen jatkaessa kehittymistään mahdollisuudet yllätyksiin ovat olemassa. ”

Tampere Saints ja Pietari Valkyries pelasivat vastakkain huhtikuussa Helsingin Velodromilla järjestetyssä Diamond Bowlissa. Siellä pelatussa puolikkaassa pelissä venäläiset veivät voiton 18-0. Molemmilla joukkueilla on ollut kuitenkin turnauksen jälkeen hyvin aikaa hioa pelejään kuntoon ja Pyynikillä päästäänkin aloittamaan kausi niin sanotusti tyhjältä pöydältä. Naisten Vaahteraliigan ensimmäinen peli kaudella 2018 tuleekin varmasti olemaan mielenkiintoinen kamppailu.

Kuva: Jarmo Vehkamäki