Saintsin naiset runkosarjan voittajina välieriin

Naisten Vaahteraliigan runkosarja tuli päätökseensä maanantaina. Tampere Saints varmisti lauantain voitollaan Helsinki Wolverinesista naisten Vaahteraliigan runkosarjan ykkössijan ja vastaavasti Wolverines on jo varmistanut kakkossijan ja samalla kotiedun toiseen pudotuspelikamppailuun. Maanantai-illan sarjapelissä Trojans – West Coast Phoenix oli panoksena runkosarjan kolmas sija, sen vei Turku Trojans jättäen Raision West Coast Phoenixin sarjan hännille. Tasapisteisiin päätyneiden joukkueiden sijoitusten määräytyminen perustuu kilpailusäännöissä määriteltyihin perusteisiin, joihin vaikuttaa esimerkiksi keskinäiset ottelut ja vierasvoitot. 

Runkosarjan voittajana Saints pääsee isännöimään välieräottelua West Coast Phoenixia vastaan lauantaina 22.8. klo 14 Pyynikin urheilukentällä. Saints on ennakkoasetelmissa voittajasuosikki; Saints voitti joukkueiden runkosarjakohtaamisen vieraskentällä 6–13 ja lauantain kotivoitto hallitsevista Suomen mestareista nosti tamperelaisten osakkeita entisestään. Välierävastustaja West Coast Phoenix ei kuitenkaan missään nimessä tule olemaan tamperelaisille helppo vastus, ja tamperelaiset saavatkin tehdä kaikkensa ottelussa saavuttaakseen finaalipaikan. ”Raisio on meille tuttu vastus, mutta valmistautuminen täytyy olla erittäin huolellinen. Raision heittohyökkäyksen kanssa täytyy olla varuillaan koko ajan, eikä heidän fyysinen puolustuksensa anna mitään ilmaiseksi”, Saintsin päävalmentaja Panu Hämäläinen arvioi tulevaa vastustajaa. 

Hämäläinen on nollannut kuluneen runkosarjan ja pitää katseensa tiukasti tulevassa viikonlopussa: ”Viime lauantaina pelasimme ajoittain erittäin korkealla tasolla, mutta tällä viikolla se on jo historiaa. Tavoitteenamme on edelleen nostaa tasoamme joka viikko ja sama tavoite on voimassa vastustajasta huolimatta. Mahtavaa, että saavutimme kotiedun välierään. Viime lauantaina Pyynikillä oli hieno tunnelma, toivottavasti sama fiilis jatkuu tälläkin viikolla.” 

Tampere Saints – West Coast Phoenix
Pyynikin urheilukenttä, Tampere
Lauantaina 22.8. klo 14.00

Teksti: Tuuli Janhunen