Saintsin U15-joukkue on 1-divisioonan mestareita 2019!

Tampere Saintsin U15-joukkue teki sen mitä koko pyhimysperhe toivoi – ykkösdivisioonamestaruus tuli Tampereelle! Peli pelattiin Pyynikin iltavaloissa, sillä finaaliottelun kick off oli vasta kuudelta illalla. Sää oli kuitenkin jefupelaajan unelmasää, parikymmentä astetta lämmintä ja pilvistä. Paikalle finaaliin oli tullut reilusti katsojia, olihan kyseessä harvinainen tapahtuma Tampereella. Koskaan ennen ei ole ollut tilannetta, että pyhimysjuniorit tavoittelisivat kolmatta mestaruutta samalla kaudella.

Peli alkoi perinteiseen tapaan kolikonheitolla, jonka Saints voitti ja siirsi valintansa toiselle puoliajalle. Näin ollen vastustajajoukkue Porvoon Butchers sai päättää, miten peli aloitetaan.  Päätöksen mukaisesti Saints potkaisi aloituspotkun ja Butchers palautti. Peli lähti liikkeelle voimakkaalla juoksulla, mutta pyhimykset pystyivät pitämään puolensa, eivätkä teurastajat päässeet pois omalta kenttäpuoliskoltaan. Alle minuutin kuluttua aloituspotkusta tapahtuu jokaisen pelaajan painajainen. Pallo lipeää teurastajien pallonkantajalta ja sen poimii käsiinsä Saintsin Oskari Toijala, joka juoksee kahdenkymmenen jaardin matkan suoraan maalin. Peli siirtyi pyhimysten johtotilanteeseen 6-0.  Saintsin aloituspotkussa lyhyt onside-potku onnistuu, mutta hieman myöhemmin on Saintsin vuoro fumblata pallo jonka Butchers peittää ja niinpä teurastajien hyökkäys astuu kentälle. Pyhimyspuolustus on kuitenkin vahva ja peräänantamaton eivätkä teurastajat pääse avaamaan pistetiliään. Saintsin maajoukkuevalmennuksessakin oleva hyökkääjä Oskari Toijala saa taas pelinrakentaja Tesfaw Lappalaiselta pallon käsiinsä ja juoksee huiman lähes 80 jaardin matkan maaliin. Lotta Ahosen onnistuneen lisäpistepotkun jälkeen tilanne Saintsille 13-0.

Nyt kuitenkin Butchers sai puristettua uutta energiaa hyökkäykseensä ja laitahyökkääjä Antti Erkkilä onnistuu lopulta survoutumaan läpi pyhimysten puolustuksen linjamiesten muurin viiden jaardin kohdalta ja tekee teurastajille touchdownin. Mikael Oksanen onnistuu lisäpisteessä ja tilanne muuttuu 13-8, Saintsin kuitenkin edelleen ollessa johdossa. Pyhimykset pitivät sinnikkäästi teurastajat koko ajan takanaan, edes tasapisteisiin heitä ei päästetty. Teurastajien välillä erikoiset pelivalinnat ja- tavat söivät kuitenkin pyhimyksiä – välillä pyhimysten sivurajalla oli useampikin hermostunut ja kiukkuinen Saintsin pelaaja.

Valmennus onnistui kuitenkin pitämään nuorten pelaajien fokuksen itse pelissä ja jättämään vastustajan puheet ja muut keskittymisen herpaantumiseen tarkoitetut yritykset omaan arvoonsa. Paikalla olleen kannattajajoukon kannustus oli intensiivistä ja kuuluvaa – yleisön tuki tuntui kentällä asti ja antoi pyhimysjunioreille lisävoimia ja -vauhtia.

Ennen puoliajalle siirtymistä Saintsin Oskari Toijala onnistuu nappaamaan toisen syötönkatkon. Toisen neljänneksen loppuminuuteilla pyhimyshyökkääjä Lotta Ahonen koppasi vielä pelinrakentajan heiton kiinni maalialueella ja näin ollen puoliajalle lähdettiin tilanteessa 19-14.

Pukukopissa valmentajat tekivät taikojaan ja kentälle palaa rauhoittunut pyhimysjoukko. Vastustajien ärsyttämisyritykset tarttuivat pyhimyksiin yhtä huonosti kuin tefloniin ja Tampere Saints keskittyy erinomaisesti peliin. Toisen puoliajan ensimmäiset pisteet tekee pyhimyspelinrakentaja Lappalaisen luottohyökkääjä Ahonen, joka potkaisee myös lisäpisteet. Reilumpi 26-14 johtoasema kutistuu kuitenkin nopeasti, jo parin minuutin päästä teurastajien Oksanen tekee maalin 45 jaardin juoksulla. Lisäpiste kuitenkin epäonnistuu ja tilanne on jännittävä 26-20 eli siis vain yhden pistesuorituksen ero.

Vielä kuitenkin nuorista pyhimyksistä löytyy virtaa ja voimaa. Erinomaisesti pelanneen hyökkäyksen linjan avulla pyhimykset saavat pallon lähelle maalialuetta. Päävalmentaja Henri Laineen johtama pyhimysvalmennus päättää yrittää junioripeleissä melko harvinaista kenttäpotkumaalia. Pyhimyksistä kentälle astelee potkaisijaksi Lotta Ahonen, joka saattaa pallon varmalla potkulla vaikeuksitta maaliin ja nostaa johtoaseman yhdeksään pisteeseen (29-20).

Porvoolaiset yrittävät vielä kikkapeliä, ensin taaksepäin ja sitten eteenpäin syötettyä palloa, mutta Tampere Saintsin puolustajat olivat kartalla ja estävät helposti tämän hyökkäyksen.

Kutkuttavan jännittävä peli päättyy Tampere Saintsin upeaan ja ansaittuun mestaruuteen lukemissa 29-20.

Butchersin parhaan pelaajan palkinnon saa Mikael Oksanen (37). Parhaan puolustajan palkinto menee Tampere Saintsin puolustuksen linjapelaaja Henri Illikaiselle (13) ja parhaan hyökkääjän palkinto Saintsin Oskari Toijalalle (3). Koko pelin MVP-palkinnon saa itseoikeutetusti ja joukkueen hurratessa Tampere Saintsin laitahyökkääjä Lotta Ahonen (29).  Pettynyt teurastajien joukko poistuu kentältä hopeamitalit kaulassaan. Tampere Saintsin kultajuhlat saattavat alkaa!