Savolaiset juoksivat Saintsin yli Tampereella

Saintsin naisten ensimmäinen kotiottelu Vaahteraliigassa kaudella 2019 päättyi tappioon, kun Pyynikin urheilukentällä lauantaina 1.6.2019 pelattu ottelu Kuopio Steelersia vastaan päättyi vierasjoukkueen hyväksi numeroin 12-35. Pyynikille saapuneet lähes 200 henkeä todistivat – loppunumeroista huolimatta – melko tasaista kamppailua, jossa hienoja suorituksia nähtiin molemmilta joukkueilta. Ottelu kääntyi vierasjoukkueen hyväksi kuopiolaisten kivenkovan juoksuhyökkäyksen ansiosta, johon Saints ei tuntunut löytävän lääkkeitä.

Kuopiolaisten pelinrakentajana toiminut ja pelin parhaana pelaajana palkittu Laura Pulkkinen juoksi itse kolme ja heitti lisäksi yhden maalin, potkaisten myös onnistuneesti kaikki lisäpisteet haarukkaan. Pulkkisen tykinkovaan juoksuun ei vielä tänään ollut pyhimyksillä avaimia ja se ratkaisi voiton. Saints onnistui kuitenkin myös maalinteossa, kun Suvi Mikkonen juoksi Emilia Hartikaisen kädestä lähteneen upean pitkän heiton maaliin saakka. Lisäksi Matilda Majuri juoksi pitkät jaardit pelissä ja saavutti niillä yhden touchdownin. Molempien joukkueiden puolustukset tekivät myös loistotyötä ja pelissä nähtiin niin syötönkatkoja kuin blokattuja lentopotkujakin.

Saintsin päävalmentaja Panu Hämäläinen kommentoi peliä seuraavasti:

”Steelers oli tänään vahvempi ja tulos kertoo totuuden melko hyvin. Steelers teki pienet yksinkertaiset asiat paremmin ja ansaitsi voittonsa. Pienet virheet maksoivat tässäkin matsissa meille liikaa ja täytyy vaan keskittyä niiden asioiden sekä perustekniikoiden parantamiseen tulevissa harjoituksissa.”

Tamperelaiset kääntävät katseensa jo ensi viikkoon, kun Pyynikille saapuu Valkyries Pietarista lauantaina 8.6.2019 klo 14.30 alkavaan otteluun.

 

Maalintekijät:

Saints 

Suvi Mikkonen #10

Matilda Majuri #27

 

Steelers 

Laura Pulkkinen #22 x3

Noora Koponen #83

Niina Sutinen #26