Se oli siinä!

Se oli siinä!

Voitontahtoinen ja hyvin valmistautunut Tampere Saintsin U19-joukkue lähti kohti Kuopiota lauantaiaamuna 26.5. Matkan aikana viilattiin kuvioita kuntoon ja perille Kuopioon saavuttiin hyvissä ajoin. Peli alkoi Kuopion aurinkoisella Keskuskentällä kello 16. Tampere Saints voitti ja siirsi aloituksen. Saintsin numero 17, Thomas Salenius potkaisi pallon lähelle sivurajaa, jossa 32, Lauri Kanerva onnistui sen peittämään. Näin ollen Saints pääsi hyökkäämään. Pelinrakentaja Veeti Tiainen pelinumerolla 14 joutui juoksemaan, koska tilaa heittää ei ollut. Seuraavalla yrityksellä päästiin maalialueelle, josta Tomi Mäkinen numerolla 20 punnersi pallon maaliin. Lisäpiste epäonnistui. Tilanne Saintsille 6-0, kun peliä oli pelattu pari minuuttia.

Saints potkaisee, ja Steelers palauttaa hienosti 30 jaardin kohdalle. Seuraavalla yrityksellä Steelers juoksee vahvasti keskeltä, jonka jälkeen heitolla päästään lähelle uusia yrityksiä. Kolmannella yrityksellä Saintsin Leo Keskinen, 9, taklaa pallonkantajan reilusti taaksepäin. Neljäs yritys ei onnistu, ja Saints pääsee jälleen hyökkäämään. Valitettavasti snappi epäonnistuu ja pelinrakentaja säkitetään 10 jaardia taaksepäin. Kaksi seuraavaa yritystä eivät johtaneet etenemiseen. Neljännellä yrityksellä Miro Palmu, 54, etenee niin voimakkaasti, että pysäyttämiseen tarvitaan kuusi Steelersin pelaajaa. Steelersin seuraava hyökkäysvuoro epäonnistuu ja vuoro siirtyy jälleen Saintsille. Tämä hyökkäysvuoro oli malliesimerkki Tiaisen ja Palmun loistavasta yhteistyöstä. Kolmannella yrityksellä pääosaan kuitenkin nousee Salenius, joka nappaa Tiaisen yli 40 jaardin heiton kiinni 5 jaardin kohdalla. Tästä pisteestä Palmu juoksee touchdownin. Tilanne epäonnistuneen lisäpisteyrityksen jälkeen 12-0. Ensimmäinen neljännes päättyy.

Steelers palauttaa Saintsin potkun yli puolen kentän, mutta tilanteessa loukkaantuu Steelersin pelaaja. Steelersin hyökkääjä juoksee vahvasti ja pääsee irti kahdesta taklausyrityksestä päätyen vajaan 10 jaardin päähän maalista. Ensimmäisellä yrityksellä pallo putoaa ja Saints pysäyttää hyökkäyksen aloituslinjan taakse. Seuraavalla yrityksellä pallo putoaa uudelleen, ja kolmannella yrityksellä pallonkantaja taklataan vielä kerran taaksepäin. Neljännellä yrityksellä pelinrakentaja lähtee juoksemaan itse, mutta hänet pysäyttää pelissä hienoja taklauksia esittänyt Saintsin Keskinen.

Saintsin hyökkäysvuoron ensimmäinen yritys päättyy pallon putoamiseen ja peittämiseen, eikä etenemistä tapahdu. Toisella yrityksellä Kanerva juoksee mutkitellen lähes 30 jaardia uusiin yrityksiin. Seuraavalla yrityksellä Palmu on niin vahvasti merkitty mies, että hän ei pääse etenemään yhtään, vaan hänet työnnetään 5 jaardia taaksepäin. Steelersin pelaaja on jälleen loukkaantunut. Toisella yrityksellä pelinrakentajaa ahdistellaan pahasti, mutta hän onnistuu heittämään pitkän heiton, jota Veeti Mäkinen, 28, ei kuitenkaan aivan saa kiinni. Myös muut yritykset epäonnistuvat, ja hyökkäysvuoro vaihtuu.

Steelers hyökkää juoksemalla, ja kolmannella yrityksellä pääsee maaliin asti. Tilanne on 12-6. Lisäpisteyritys epäonnistuu. Saintsin seuraava hyökkäysvuoro on nopea ja tehokas, touchdown tapahtuu jo toisella yrityksellä. Tilanne on 18-6. Saintsin Salenius potkaisee pallon takakentälle asti, mutta ehtii silti juoksemaan itse ensimmäisenä paikalle ja taklaamaan palauttajan, joka loukkaantuu tilanteessa. Tähän päättyy ensimmäinen puoliaika.

Toista puoliaikaa on pelattu pari minuuttia, kun Saints tekee seuraavan touchdownin. Lisäpisteyrityksessä pelinrakentaja ryntää taklaamaan edeltä ja Kanerva juoksee maaliin, tilanne on 26-6. Steelersin seuraavalla hyökkäysvuorolla pallonkantaja taklataan kolmannella yrityksellä ulos sivurajasta, ja neljännellä yrityksellä taklaamassa on koko Saintsin upeasti pelaava puolustus. Saintsin hyökkäysvuorolla Tiainen heittää pallon maalialueella odottavalle Palmulle, tilanne 34-6. Steelersillä on useita loukkaantuneita pelaajia, joten peliä jatketaan juoksevalla ajalla. Steelersin hyökkäysvuoron toisella yrityksellä pelinrakentajaa ahdistellaan porukalla 10 jaardia taaksepäin, ja lopulta hänet pysäyttää Palmu kauniilla vyötärötanssiotteella. Neljäs yritys epäonnistuu. Saintsin hyökkäysvuorolla pallo rähmätään, Steelers poimii, ja juoksee lähelle maalia. Nyt nähdään hieno heitto ja catch noin kahden jaardin kohdalla. Seuraavalla yrityksellä pelinrakentajaa ahdistellaan voimakkaasti, jolloin tämä heittää pallon järkevästi tyhjään. Viimeinen neljännes alkaa. Neljännellä yrityksellä Steelers tekee touchdownin, ja myös lisäpiste onnistuu. Tilanne 34-14 kuitenkin edelleen Saintsin johtaessa.

Steelers potkaisee, Kanerva palauttaa pallon noin 20 jaardin kohdalle. Jälleen yksi Steelers pelaaja loukkaantuu, mutta jatkaa pelaamista. Saintsille tuomitaan tämän pelin ainoa rangaistus selkään blokkaamisesta. Tässä vaiheessa todetaan, että Steelersiltä on loukkaantunut liikaa pelaajia, ja koska peliaikaa on jäljellä enää muutama minuutti, peli päätetään tähän. Tampere Saints U19 joukkue on voittanut johdonmukaisen sinnikkäällä pelaamisellaan 1. divisioonan mestaruuden 2018. Osalla joukkueen pelaajista on jopa viiden vuoden yhteinen pelaajahistoria Tampere Saintsissa, ja tämä oli hieno päätös heidän junioriuralleen. Nämä pelaajat jatkavat kuitenkin Tampere Saintsin miesten kehitysjoukkueessa ja edustusjoukkueessa.

Tampere Saintsin U19-joukkueella oli lyhyt kausi, mutta hyvä valmistautuminen ja täysillä pelaaminen johtivat parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen. Onnittelut mestaruudesta koko joukkueelle ja valmennukselle!