Suomen U17-maajoukkue Pohjoismaiden mestari

Suomen U17 -maajoukkue voitti isäntämaa Tanskan 12-31 lauantaina pelatussa Pohjoismaiden mestaruusottelussa. Lue SAJL:n otteluseloste tästä.

Kuluneella kaudella Saintsin U17 -joukkueen puolustuksen koordinaattorina toiminut Jussi Taipalmaa kiteyttää pelin pääosin maajoukkueen pyhimysedustuksen osalta seuraavasti: “Kokonaisuudessaan vahva peli Suomen joukkueelta. Puolustus pelasi todella hyvin ja Ruotsi-pelistä tuttu ‘bend but don’t break’ -mentaliteetti jatkui hyvin, eikä vastustajaa päästetty etenemään maalialueelle asti kuin yhden ainoan kerran. Toinen maali syntyi vastustajan syötönkatkosta.”

Puolustuksen dominanssiin nähden lukemat olisivat voineet olla paljonkin yksipuolisemmat Suomen hyväksi, mutta Suomen hyökkäyksellä oli työteliäs päivä Tanskan puolustuksen kanssa. Hyökkäys sai kuitenkin raavittua voittoon tarvittavat pisteet kasaan pääosin vahvan juoksupelin turvin. Tampereen Miro Palmu ja Lauri Kanerva saivat isoa roolia hyvin pelanneessa puolustuksessa. Vastaavasti hyökkäyksessä isossa roolissa olivat linjapelaajat Mikael Savikko ja Otso Knuutinen, jotka raivasivat hyviä juoksulinjoja keskushyökkääjille varsinkin OC Jason Thomasin jo Helsinki 69ersista tutussa “heavy”-muodostelmassa.

Kokonaisuudessaan on hieno nähdä, että Tampere Saintsin U17 -joukkueesta jopa 6 pelaajaa oli mukana kisoissa ja mahtavaa, että omat avainpelaajat ovat isossa roolissa myös ikäistensä maajoukkueessa.