Tampere Saints etenee finaaliin!

Tampere Saints etenee finaaliin!

Tampere Saints pelasi jännittävän ottelun Vantaan TAFTia vastaan Pyynikin urheilukentällä 20.8.2022. Ottelu ei alkanut Saintsin toivomalla tavalla, vaan TAFT pystyi hyökkäämään monipuolisesti ja kurinalaisesti. Saints sortui ottelun alussa pallonmenetyksiin ja rangaistuksiin, ja TAFT karkasi johtoon ottelun alussa. TAFTin pelinrakentaja Tommi Khodir oli todella tarkka heitoissaan ja TAFT onnistui myös juoksemaan tehokkaasti Saintsin puolustusta vastaan. Puoliajalle mentäessä ottelun momentum oli täysin vantaalaisten hallussa, ja se johti ottelua lukemin 7-13.

Kolmannella neljänneksellä TAFT onnistui vielä lisätä johtoaan lukemiin 7-19, kunnes ottelu alkoi heilahtamaan Saintsille. Ensin Saints sai hyvän tasaisen hyökkäysvuoron ja sitten heti perään puolustus sai pallon riiston ja hyökkäys kiitti tilanteesta, viemällä Saintsin ottelussa johtoon.

Saintsin puolustus oli tukehduttava ja ottelun lopussa ja riisti useamman kerran pallon TAFT hyökkäykseltä. Viimeinen neljännes oli Saintsin kontrolloima ja ottelöu päättyikin loppujen lopuksi kotijoukkueen voittoon lukemin 36-19. Ottelun päätyttyä alkoi omanlaisensa draaman kaari, kolikon heitto jolla päätettiin runskosarjan kakkossija ja finaalipaikka. Kolikonheitto tässä tilanteessa on hyvin brutaali tapa valita jatkoon menijö, mutta tällä kertaa onni oli Saintsin puolella ja matka finaaliin Vaasa Royalsin vastustajaksi varmistui.

Saintsin ottelun avainhahmoina olivat WR Eero Hiltunen, RB Matti Airaksinen ja puolustuksen nuoret tähdet LB Roope Jukko, DB Juho Angervo ja DL Henri Illikainen.

Kirjoittaja: Juse Tammia

Kuva: Tytti Martikainen