Tampere Saints farmisopimukseen Wasa Royalsin ja Seinäjoki Crocodilesin kanssa

Tampere Saints farmisopimukseen Wasa Royalsin ja Seinäjoki Crocodilesin kanssa

Tampere Saintsin naisten joukkue on solminut farmisopimukset Wasa Royalsin ja Seinäjoki Crocodilesin kanssa. Naisten I-divisioonaa pelaava Royals ja II-divisioonaa pelaava Crocodiles ovat myös tehneet farmisopimuksen keskenään jo aiemmin tänä vuonna. Farmisopimukset mahdollistavat pelaajien siirtymisen eri sarjatasojen välillä kauden 2023 aikana. Saintsin päävalmentaja Mikko Aspinen on erittäin tyytyväinen sopimuksen tarjoamiin mahdollisuuksiin:

“On ilo saada tehdä yhteistyötä molempien Pohjanmaan joukkueiden kanssa, kun nyt kaikki kerran pelataan eri sarjatasoilla. Meidän tavoitteenamme on tarjota mahdollisimman monelle pelaajalle se, että saa pelata mahdollisimman paljon pelejä. On myös luontevaa, että sekä Seinäjoen että Vaasan pelaajat pääsevät kokeilemaan liigavauhtia ja huomaamaan, että laji on sama, vaikka sarjataso muuttuukin. Tulevalta kesältä onkin syytä odottaa uusia nimiä Vaahteraliiga-kentille. Meidän puoleltammekin on syytä odottaa, että niin uusia kuin kokeneempiakin pelaajia käy hakemassa lisää pelejä I- ja II-divisioonapeleistä.”

Joukkueet ovat kevään aikana päässeet jo hyvin yhteistyön makuun: Saintsin pelaajat ovat hyödyntäneet mahdollisuutta vierailemalla leireillä Seinäjoella, ja vastavuoroisesti Royalsin ja Crocodilesin pelaajia on nähty myös Tampereella. Huhtikuun viimeisenä viikonloppuna yhteistyö otti ison harppauksen eteenpäin, kun Saintsin leirillä Kuortaneen urheiluopistolla oli mukana useita Royalsin ja Crocodilesin pelaajia sekä valmentajia.

“Seinäjoen kanssa olemme totta kai aiemminkin tehneet yhteistyötä, mutta on ollut ilo huomata, että Charlien (Crocojen päävalmentaja), Johannan (Crocojen DC) ja Annin (Crocojen joukkueenjohtaja) kanssa on ollut todella helppo syventää yhteistyötä, ja ollaan saatu enemmän pelaajia yhteisiin tapahtumiin. Vaasan kanssa taas yhteistyö on uutta, mutta siitä saatiin suuri konkreettinen hyöty Kuortaneen leirillä, kun vaasalaiset pääsivät pelaamaan omaa hyökkäystään meidän puolustustamme vastaan, ja me saimme taas uusia lookkeja, joita vastaan harjoitella”, Aspinen summaa joukkueiden yhteistyökuvion toimivuudesta.

Wasa Royalsin kotiottelut pelataan Kaarlenkentällä Vaasassa ja Seinäjoki Crocodilesin kotiottelut Jouppilanvuoren tekonurmella Seinäjoella. Naisten I-divisioonan otteluohjelmaan pääset tästä linkistä ja II-divisioonan otteluohjelmaan tästä linkistä. Tervetuloa otteluihin!

Teksti: Veera Jalava