Tampere Saints haki Oulusta pisteet sekä kotiedun semifinaaliin

Miesten 1-divisioonassa Tampere Saints varmisti kotiedun semifinaaliin, kun se teki pitkän pelimatkan Oulu Northern Lightsin vieraaksi lauantaina 8.7.

Edellinen kohtaaminen Tampereella päättyi Saintsin 49-0 voittoon. Saints lähti pitkälle bussimatkalle kauden tähän asti pienimmällä pelaajamäärällä eli vain 30 pukevaa pelaajaa. 

Ottelussa Saints-pelinrakentaja Jessie Robbins JR jatkoi toimivaa heittosirkustaan laitahyökkääjiensä kanssa. Heti ensimmäisellä hyökkäysvuorolla hän löytää Kimi Tuomen maalialueelta kuuden pisteen arvoisesti ja Otto Laine laittaa potkulla pallon haarukkaan. Tilanne Saintsille 0-7, kun vain 2,5 minuuttia oli pelattu.

Toinen maali syntyy juoksupelillä kun Saints-keskushyökkääjä Dajon Newell juoksee pallon maaliin ja Laine tekee potkusta jälleen lisäpisteen. 

Ensimmäisen neljänneksen lopussa Oulun luopuessa pallosta aloitussyöttö epäonnistuu ja se leijailee potkaisijan pään yli maalialueelle. Sinne säntäävät Saints-puolustuksesta Turo Kanerva sekä Matias Lehtiö, joten Oulun potkaisijalla ei ole muuta vaihtoehtoa maalin säästämiseksi kuin heittää pallo takarajalta yli. Siitä aiheutuu kahden pisteen arvoinen oma maali. Näin Saints-erikoisjoukkueet vievät Tampereen johtoon 0-16. 

Kolmannen maalin tekee Saints-laitahyökkääjä Raafael Uotila koppaamalla pallon varmasti kiinni maalialueella ja Laine potkaisee jälleen lisäpisteen sisään. Tilanne on 0-23, kun ensimmäinen neljännes loppuu.

Toisella neljänneksellä Raafael Uotila jatkaa pisteiden tekemistä ottamalla 35 jaardin heiton kiinni maalialueella. Oulun puolustaja oli erittäin hyvin Uotilan mukana. Robbins asetti pallon sen verran hyvin, että vain Uotilalla oli mahdollisuus koppiin. Tässä maalissa Laine epäonnistuu potkussa, joten tilanne on 0-29. 

Seuraavalla Saints-hyökkäysvuorolla Robbins löytää pitkällä heitolla Saints-potkaisija Otto Laineen, joka melkein pääsee maaliin asti. Etenemistä tapahtuu 43 jaardia, mutta viimeiset kaksi jaardia jää ottamatta. Niinpä Saints-hyökkäys lähtee uuteen yritykseen läheltä maalia. Robbins löytää uudelleen Laineen, mutta kiinnipitorangaistus mitätöi maalin ja puoliajalle lähdetään Saints johdossa 0-29.

Kolmas neljännes ei tuo pistesuorituksia kummallekaan ja neljännellä neljänneksellä Raafael Uotila ottaa vielä kolmannen koppinsa maalissa. Tilanne on 0-35. Lisäpiste Laineelta saadaan blokattua Oulun toimesta.

Kun peliaikaa oli jäljellä 13 sekuntia, aivan ottelun lopussa Saints lähti luopumaan pallosta lentopotkulla ja Oulu blokkasi sen pallon pomppiessa Saintsin maaliviivan tuntumassa. Paikalla oli Saintsilta Tuomi sekä Laine, mutta pallon blokannut Romello Herbin oli kärppänä paikalla ja kaappasi pallon syliinsä. Herbin juoksi maaliin kaventaen tilanteeksi 6-35. Lisäpisteyritys Oululta epäonnistui, kun Saintsin Patrick Isbell murtautui linjan läpi blokkaamaan Oulun potkun. Saintsin nollapeli suli siis aivan ottelun viimeisillä hetkillä. 

Saints-puolustus pelasi hyvin tasaisesti ja taklauksia kertyi ottelussa 14 pelaajalle. Eniten taklauksia oli Turo Kanervalla: kaksi sooloa sekä neljä avustettua. Toiseksi eniten Riku Haukalle kaksi sooloa sekä kaksi avustettua. Ottelun ainoan syötönkatkon teki Tampere Saintsin Severi Hämäläinen.

15.7.-16.7. on vapaaviikonloppu Saintsilla. Tähtäin on asetettu jo tulevaan paikalliskamppailuun Pyynikillä, kun vieraaksi tulee Pirkkala Spartans. Edellinen peli Pirkkalassa päättyi Saintsin voittoon 0-35. Tammerfest lauantaina kello 13.00 käyntiin potkaistavaan otteluun Pirkkala tulee myös hyvin levänneenä sekä varmasti valmistautuneena.

Kuva: Tytti Martikainen