Tampere Saints historialliseen kultajahtiin viikonloppuna

Naisten Vaahteraliigan voittaja ratkeaa lauantaina 5.9., kun Espoon Leppävaaran kentällä klo 13 alkavassa ottelussa vastakkain asettuvat Tampere Saints ja Helsinki Wolverines. Tamperelaiset lähtevät historiansa ensimmäiseen Vaahteraliigan finaaliin nälkäisinä. Kolme edellistä Vaahteraliigan mestaruutta vienyt Wolverines pitää harteillaan ennakkosuosikin viittaa kivenkovan rutiinin siivittämänä, mutta runkosarjan voittanut – ja helsinkiläisistä voiton runkosarjassa ottanut – Saints lähtee ottelussa pelaamaan Vaahteramaljasta tosissaan. 

Saintsin päävalmentaja Panu Hämäläinen odottaa positiivisin ilmein viikonloppua: ”Hieno fiilis päästä haastamaan hallitseva mestari. Finaaliin valmistautumisessa on aina oma hieno tunnelmansa, mutta samaa jenkkifutista sielläkin on tiedossa, joten ei tässä mitään erikoisuuksia ole lähdetty rakentamaan sen suhteen. Oikein levollisin mielin tässä on saanut valmistautua otteluun. Olemme pyrkineet vain nauttimaan tilanteesta ja kauden viimeisistä viikoista yhdessä.” 
Lauantaina selviää, lähteekö Vaahteramalja kahdeksan vuoden tauon jälkeen Uudenmaan rajojen ulkopuolelle; edellinen mestari Kehä kolmosen ulkopuolelta on Oulu Northern Lights vuodelta 2012.

Tampere Saints – Helsinki Wolverines
La 5.9. klo 13.00
Leppävaaran stadion, Espoo
Otteluun pääsyliput vain ennakkoon: Lippu.fi
Ottelu lähetetään livenä Ruudun kautta

Teksti: Tuuli Janhunen