Tampere Saints kärsi tappion Vaasa Royalsille

Tampere Saints kärsi tappion Vaasa Royalsille

Vaasa Royals saapui Tampere Saintsin vieraaksi Pyynikin urheilukentälle. Ottelu oli joukkueiden toinen kohtaaminen tällä kaudella ja toistamiseen vaasalaiset olivat selvästi vahvempia. Ottelu päättyi Royalsin voittoon lukemin 7-41.

Vaasa pystyi liikuttamaan palloa hyökkäyksessä tasaisesti juosten sekä nopealla heittopelillä, ja Saintsin puolustus ei saanut tarvitsemiaan pallonriistoja. Hyökkäyksessä Saints sai palloa liikuteltua mutta ottelun tärkeimillä hetkillä sorruttiin joko rangaistuksiin tai pallonmenetyksiin. Ottelun arvokkain pelaaja oli Vaasan Nico Barrow, joka teki suurimman osan Royalsin pisteistä ja oli näkyvä myös puolustuksen puolella, usealla taklauksellaan aloituslinjan takana.

Saintsin puolelta onnistujiin voidaan laskea RB Matti Airaksinen, joka urakoi ahkerasti ottelun läpi ja onnistui muutamaan otteseen livahtamaan vaasalaispuolustuksen taklaajista. WR Eero Hiltunen otti myös pari upeaa koppia joissa hän sai näytettyä nopeuttaan. Saintsin puolustuksen puolella LB Vilho Ruoste oli varsinkin ottelun alussa vahva ja teki isoja pysäytyksiä aloituslinjan takana.

Ottelun alussa Saints puolustus pelasi kurinalaisesti ja onnistui pysäyttämään Vaasan hyökkäyksen. Hyökkäys ei kuitenkaan onnistunut pisteiden teossa vaan Vaasa vääntäyi jo 0-21 johtoon, kunnes QB Taylor Palmer sai Saints hyökkäysen rullamaan tasaisesti Vaasan maalialuetta kohti, ja lopuksi viimeisteli touchdownin juoksemalla itse maalilinjan yli. Tämän jälkeen toisella puoliajalla Saints ei enää saanut hyökkäyksen rytmiä täysin käyttöön, johtuen loukkaantumisista jonka johdosta muutama pelaaja joutui itselleen uusille pelipaikoille.


Vaasa oli todella fyysinen aloituslinjan tasolla ja pystyi fyysisyydellään asettamaan Saintsille kovan haasteen johon Saints ei pystynyt vastaamaan tällä kertaa. Vaasan joukkue on täynnä Vaahteraliiga- ja maajoukkuekokemusta ja johtaa tällä hetkellä miesten ykkösdivisoonaa ilman tappioita. Tampere Saints on sarjassa kolmantena, ja ensi viikolla Saintsin miehet asettuvat tärkeään vieraskamppailuun Pori Bearsia vastaan.

Kirjoittaja: Juse Tammi

Kuva: Tytti Martikainen