Tampere Saints lähtee tavoittelemaan spagettimaljaa

Tampere Saints lähtee tavoittelemaan spagettimaljaa

Miesten 1 divisioonan kausi alkaa poikkeuksellisesti vasta heinäkuun puolivälissä, ja otteluja on runkosarjassa yhteensä 6 kappaletta. Saintsin lisäksi spagettimaljasta kamppailee viimekaudelta tuttu Pori Bears, nousijajoukkue TAFT sekä vaahteraliigasta pudonnut Royals.

Ennakkoasetelma kauteen on siis suorastaan herkullinen, Porin kanssa pelattiin viimevuonna hankalia pelejä, joissa noustiin takaa-ajosta voittoon. TAFT on kaikille 1. divarissa kohtalaisen tuntematon joukkue ja voi yllättää, ja Royals haluaa varmasti osoittaa kaikille olevansa edelleen vaahteraliigatason joukkue.

Royals Alpha Jalloh tulee olemaan hyvin mielenkiintoinen haaste Saints valmennukselle sekä pelaajille 1-divisioonatasolle. Myös muiden ulkomaalaispelaajien osalta ilmassa on yhä kysymysmerkkejä Alphan ollessa toistaiseksi Vaasan ainoa EU ulkopuolinen pelaaja, Porilla on vahvistettu vasta viimekaudelta tuttu LB Romello Herbin sekä nuori tsekki WR/DB Adam Parízek ja TAFT DL Isaiah Ward. Jokaiselta vastustajalta puuttuu siis vielä toinen sääntöjen mahdollistama EU / ETA alueen ulkopuolinen pelaaja, ja niillä voimasuhteita voi muuttaa hyvinkin nopeasti suuntaan tai toiseen.

Saints miehet on saanut ulkomaanvahvistuksensa, QB Taylor Palmerin sekä DB Deyleon Williamsin maahan ja hienosäätöjen hakeminen aloitettiin lauantaina 2.7. iltaharjoituksessa. Taylor sekä Deyleon kommentoivat joukkueen kuntoa seuraavasti:

On offense we need to get everyone healthy and conditioned, we need a full team to start AND finish each game. Offensively, we just need more team reps to build chemistry. Personally, I need to really button down on all the details of the playbook. Attendance is key. If we can build in the tempo and intensity to the next practices, we’ll be alright. – Taylor

For the defense, the energy has improved. We still need to work on everyone knowing their assignments and gaps, including me. Our back 4 (DBs) are our strength on defense. I think we are pretty solid. A lot of room for improvement but also, a lot of potential for us. – Deyleon

Myös valmentajat ovat tyytyväisiä joukkueen nykyiseen tilaan, mutta seuraavat kaksi viikkoa tulevat olemaan erittäin tärkeitä.

Päävalmentaja Hannes Mattila kommentoi:

“2022 Saints on joukkueena kehittynyt ja kokoonpanoltaan muuttunut viime kauden joukkueesta. Tähän kauteen lähtevä joukkue on hieman pienempi lukumäärältään, mutta kehittyneempi. Joukkue on nuorentunut entuudestaan ja viime kaudella mukaan nousseet juniorit ovat entistä isommassa roolissa joukkueessa. Myös uusia pelaajia on saatu mukaan hyvin, sekä muutama paluumuuttajakin on tullut sinisiin! Viime kaudella saavutettiin täydellinen runkosarja, joka ei kuitenkaan riittänyt takaamaan mestaruutta Pyynikillä. Tälle kaudelle on yksinkertainen tavoite: voittaa finaali.”

Hyökkäyksen koordinaattori Dajon Newell:

“Camp on saturday went well. Taylor came in ready and had a good day. Our strength will be mix of controlling the ground, while being aggressive through the air. I’m pleased with where we’re at and we will continue to work and improve next week.”

Puolustuksen koordinaattori Jussi Taipalmaa:

“Puolustuksessa palaset alkavat loksahdella pikkuhiljaa paikoilleen. Rosteri on uusiutunut aika paljon ja uusia pelaajia on ajettu sisään systeemiin. Myös Deyleonia pyritään käyttämään monipuolisemmin kuin edellisellä kaudella.”

Kesällä 2021 finaalirosterissa Saintsilla oli 43 nimeä, tällähetkellä rosteri on kaventunut hieman yli 30 nimeen, jossa on mukana vanhojen tekijöiden lisäksi uusia nimiä, jotka tulevat kesällä hakemaan roolinsa kentältä. Myös uusia nuoria junioreja on nousemassa miesten joukkueen mukaan.

Ruohon alkaessa vihertää on myös mahdollista, että muutama veteraani päättää vielä pukea varusteet päälle, joten 2 viikon aikana saattaa rosteri vielä muuttua.

Saints miehet ottelut:

SU 17.7. klo 14.00 Kaarlen kenttä, Vaasa

Royals  –  Saints

LA 23.7. klo 17.30 Pyynikki, Tampere

Saints  –  Bears

SU 31.7. klo 19.00 MUP Stadion, Vantaa

TAFT  –  Saints

LA 6.8. klo 17.30 Pyynikki, Tampere

Saints  –  Royals

LA 13.8. klo 18.00 Urheilukeskuksen tekonurmi, Pori

Bears  –  Saints

LA 20.8. klo 17.30 Pyynikki, Tampere

Saints  –  TAFT

Saints miesten tavoite 2022:

SPAGETTIMALJA 

LA 27.8.

kello 17.00 Pyynikki, Tampere

Saints  –  ??

Teksti: Marcus Lönnqvist

Kuva: Tytti Martikainen