Tampere Saints miehet hakevat paikkaa I-divisioonasta

Tampere Saintsin miesten joukkueen taustahenkilöt, valmennus sekä pelaajisto ovat palaverissaan päättäneet hakea paikkaa miesten I-divisioonasta kaudelle 2020.

Kuluneen kauden sijoitus Vaahteraliigassa olisi tarkoittanut automaattisesti myös 1- divisioonaa mikäli kauden 2019 mestari Kotka Eagles olisi halunnut nousta Vaahteraliigaan. Vaikka näin ei tapahtuisi ja Saints voisi säilyttää sarjapaikkansa Vaahteraliigassa seitsemäntenä joukkueena, joukkue koki että nyt on parempi lähteä sarjatasoa alemmas kokoamaan joukkuetta kasaan erittäin vaikean 2019 kauden jälkeen. Samalla aletaan tuoda sarjojensa mestaruudet voittaneet U17- sekä U15-joukkueet lähemmäs miesten sarjassa pelaamista.

Talviharjoittelua jatketaan Nekalassa Polte salilla Jarkko Wellingin sekä Ilkka Minkkisen ohjauksessa. Talviharjoittelua lisätään kentällä yhdistäen toimintaa vanhempien juniori-ikäryhmien kanssa. Divisioonaan ei ole tarkoitus lähteä ajatuksella helpommista peleistä, vaan seuraan kauteen lisätään harjoittelua, tavoitteena nousta muutaman vuoden sisällä takaisin Vaahteraliigaan.

Valmennustiimiin uusia nimiä

Miesten päävalmentajana jatkaa kauden lopussa 2019 HC tehtävässä ollut Hannes Mattila. Hyökkäyksen koordinaattoriksi tulee Dajon Newell ja puolustuksen koordinaattorina jatkaa Jussi Taipalmaa.

Lisäksi valmennustiimiin liittyvät Mikko Aspinen, Lari Siitonen sekä Jaakko Kaihlanen.

Ensimmäiset 2020 joukkueeseen sitoutuneet pelaajat:

Eero Hiltunen
Eetu Järvenpää
Ere Viitanen
Jaakko Kuusisto
Jami Helenius
Janne Sulin
Jere Tuhkanen
Joni Pyrhönen
Juho Pietilä
Kalle Leppänen
Kevon Turner
Lauri Kanerva
Lauri Reponen
Matti Airaksinen
Miika Sipiläinen
Oliver Kanto
Petteri Lappalainen
Rami Heimonen
Sebastian Strohecker
Terho Hytönen
Toni Hammar
Topias Räty
Ville Koivikko
Ville Pietikäinen

Miesten päävalmentaja Hannes Mattila kommentoi joukkueen tilannetta seuraavasti:

Joukkue päätti yhdessä hakea ensi kaudelle paikkaa I-Divisioonasta. Edelliset kaudet Vaahteraliigassa ovat olleet henkisesti ja fyysisesti raskaita koko joukkueelle ja nyt on aika vahvistaa rivejä, sekä aloittaa uudenlainen toiminta edustusjoukkueena. Tavoite 2020 kaudella on ehdottomasti olla kärkijoukkue I-Divarissa ja tarjota paras mahdollinen alusta nuorille sekä kokeneille pelaajille kehittyä.