Tampere Saints naiset voittoon Turussa – varmistivat Vaahteraliigan runkosarjan ykkössijan

Lauantaina 6.7. Turun yläkentällä pelattiin odotettu ja jännittävä ottelu Turku Trojansin ja Tampere Saintsin välillä. Joukkueet ovat kaudella jo kerran kohdanneet Saintsin kotiottelussa toukokuussa Pyynikillä, jolloin tiukka vääntö kääntyi tamperelaisten puoleen.

Heti ottelun alkuun tamperelaiset ottivat tiukan otteen vastustajista ryöstäen heti ensimmäisen aloituspotkunsa omaksi hyökkäysvuorokseen turkulaisjoukkueen nenän edestä. Hyökkäys teki heti ensimmäisellä vuorollaan tulosta juosten tasaisesti keskushyökkääjä Emma Kammosen ja Aino Joron, laitahyökkääjä Miina Laukkasen sekä pelinrakentaja Emilia Rädyn juoksupelien avulla aina maaliin saakka. Lisäpisteiden onnistuttua ottelu oli pistetilanteessa 0–8.

Saintsin puolustus lukitsi Turun hyökkäyksen tehokkaasti sijoilleen, eikä Trojansin ensimmäisellä hyökkäysvuorolla nähty etenemistä kentällä. Turun pelinrakentajan Lea Kaszasin punttipotkun jälkeen tamperelaiset saivat jälleen hyökkäysvuoronsa, joka päättyi touchdowniin ja lisäpisteisiin Rädyn ja Lotta Ahosen toimesta. Toisella neljänneksellä nähtiin vielä yksi tamperelaisten maali, jonka ansiosta puoliajalle mentiin vakuuttavissa 0–24 pisteissä.

Toiselle puoliajalle Trojans onnistui herättelemään hyökkäystään peliin kahden touchdownin verran, mutta se ei ollut tarpeeksi pysäyttämään tamperelaisia. Ottelu päättyi lopulta vakuuttavin luvuin Tampere Saintsin hyväksi 16–46. Ottelun arvokkaimpana pelaajana palkittiin kahteen suuntaan pelaava nuori pyhimystähti Laukkanen. Tämä oli tamperelaisille jo kuudes voitto putkeen tämän kauden aikana ja sinetöi täten runkosarjan lopullisen ykkössijan, vaikka pelikierroksia liigassa vielä on kolme edessä.

Joukkueen päävalmentaja Elina Leukkunen kommentoi pyhimysten voittoputkea seuraavasti: “Joukkue pelaa tällä hetkellä todella korkealla tasolla, joka on näkynyt varmana ja pääasiassa tasaisena suorittamisena jokaisessa tähän asti pelatussa ottelussa ja siinä, että voittosarakkeeseen on saatu jokaisen pelin jälkeen yksi ruksi lisää.”

Runkosarjan kärkisijan varmistuminen jo tässä vaiheessa kautta lyö myös varmistuksen sille, että välieräottelu saadaan kotiin Pyynikin urheilukentälle. Runkosarjan sijojen 2.-4. ollessa vielä kuitenkin käytännössä avoin kauppa, ei välierävastustajasta voi vielä tehdä sen suurempia päätelmiä. “Kotivälierien varmistuminen runkosarjan piikkipaikalla on hieno asia, ja se varmasti sytyttää pelaajia loppukauttakin ajatellen, edellisistä kotivälieristä on jo muutama vuosi vierähtänyt. Kuitenkin fokus on edelleen pidettävä yhdessä pelissä kerrallaan hyvä vire säilyttäen. Kaksi fyysistä ottelua on vielä jäljellä ennen kuin suunnataan katse runkosarjan jälkeiseen aikaan“, muistuttaa päävalmentaja Leukkunen.

Tämän viikon Tampere Saintsin naiset ottavat pelitaukoa, sillä seuraava peli pelataan Vaasassa sunnuntaina 21.7. Runkosarjan päättää kotiottelu Pyynikillä lauantaina 27.7., kun Helsinki Wolverines saapuu tamperelaisten vieraaksi. Välieriin suunnataan heti seuraavana viikonloppuna. Tamperelaiset eivät ole tämän kauden aikana vielä hävinneet yhtäkään ottelua – nähtäväksi jää, jatkuuko voittoputki vai onnistuuko Vaasa tai Helsinki vielä nujertamaan tämän vahvan joukkueen.

Teksti: Tanja Eerola