Tampere Saints Naisten valmennus kaudella 2021

Tampere Saints naisten kauden 2021 valmennus on julkaistu. Päävalmentajana jatkaa Panu Hämäläinen. Hyökkäyksen koordinaattoriksi siirtyy Mikko Aspinen. Lisäksi valmennuksessa jatkavat Jussi Honkonen, Mikko Airaksinen ja Ilkka Laitinen. Valmennukseen palaavat myös aiemmilta kausilta tutut Toni Luomajoki ja Janne Eskola.

Täysin uutena valmennustiimiin liittyy pitkän uran jenkkifutiksessa tehnyt Kaisa Carlson-Järviö. Tampere Saintsissa Carlson-Järviö pelasi kaudet 2017–2018 ja oli voittamassa I-divisioonan mestaruutta 2017.  Ennen siirtymistä Saintsin riveihin hän on pelannut Jyväskylä Jaguaareissa 2005, Jyväskylä Jaguarsien riveissä 2006-2009 sekä Seinäjoki Crocodilesissa 2010-2016. Maajoukkueessa Carlson-Järviö on edustanut Suomea viidessätoista maaottelussa ja voittanut joukkueen mukana kahdesti MM-pronssia. Lisäksi hän on päässyt juhlimaan SM-tasolla pronssimitalia kuusi kertaa ja SM-hopeaa kertaalleen. Linebackerina pelannut Carlson-Järviö on myös valittu neljästi SM-liigan, joka nykyisin tunnetaan Naisten Vaahteraliigana, All Stars -kokoonpanoon. Vuonna 2019 hänet palkittiin SAJL:n pronssisella ansiomerkillä.

Carlson-Järviön kiinnostus amerikkalaiseen jalkapalloon heräsi cheerleading-harrastuksen aikana. Entinen pesäpallojoukkuekaveri houkutteli hänet koittamaan jenkkifutista eli jefua, jota hän olikin jo kentän laidalta cheerleaderina seurannut. Tuolloin naiset pelasivat vielä semi-contact jalkapalloa. Carlson-Järviö on ensimmäisestä kaudestaan asti pelannut linebackerina. Sen lisäksi hän on pelannut myös hyökkäyksen linjassa, keskushyökkääjänä ja sisempänä laitahyökkääjänä.

Kyselimme Carlson-Järviöltä hänen mietteitään valmennustiimiin liittymisestä. Valmentamisessa hänen mielestään on mielenkiintoista päästä kehittämään itselleen uudenlaisia jefu-ominaisuuksia rakkaan lajin parissa sekä olla mukana inspiroivassa ja mukavassa yhteisössä. Vahvuutenaan Carlson-Järviö kokee sen, että oman pelaajauransa lopettamisesta ei ole kuin hetki aikaa.  Hän odottaa itseltään tulevana kautena kehittymistä valmentajana ja sitä, että voi olla pelaajille valmentaja, jota on helppo lähestyä. Hän myös toivoo että voisi auttaa pelaajia hyvin erilaisissa haasteissa, joita kauden aikana tulee eteen.