Tampere Saints otti Pirkanmaan herruuden

Amerikkalaisen jalkapallon 1-divisioonassa pelattiin pitkästä aikaa paikalliskierros, kun Tampere Saints matkusti Pirkkala Spartansin vieraaksi. Edellisen kerran pirkanmaalaiset joukkueet ovat kohdanneet vuonna 2013, kun Nokia Ghosthunters pelasi Saintsin kanssa samassa sarjassa. 

Kauden ensimmäinen kohtaaminen oli alussa erittäin tiukka taistelu, jossa molemmilla puolilla oli latausta otteluun. Maalinteon aloitti ensimmäisellä neljänneksellä Tampere kun pelinrakentaja Jessie Robbinsin JR juoksi pallon maaliin. Erittäin sateisesta kelista johtuen tämä olikin yllättäen ottelun ainoa juosten tehty touchdown. 

Seuraavan pistesuorituksen tapahtumista saatiin odottaa toiselle neljännekselle asti. Jessie löysi maalialueelta erinomaisesti pelanneen Dajon Newelin, joka osoitti huimaa akrobatiaa heittäytyen pallon kiinniottoon. Vain toinen lisäpisteyritys onnistui, joten puoliajalle mentiin lukemissa 0-13 Tampereelle.

Kolmannella neljänneksellä Robbins JR löysi maalialueelta jälleen uuden henkilön, kun Kimi Tuomi koppasi pallon kuuden pisteen arvoisesti. Tässä vaiheessa keli oli muuttunut kosteasta jo märäksi, mutta pallo ei lipsunut Saintsin käsissä. Lisäpisteyritys pelattiin kahden pisteen arvoisesti ja tilanne oli 0-21. 

Neljännellä neljänneksellä Robbins JR löysi maalialueelta ensin Newelin sekä Tuhkasen. Näillä suorituksilla tilanteeksi tuli Tampereelle 0-35.

Nollapeli on Tampereen puolustukselle työvoitto. Kerran Pirkkala pääsi maaliin, mutta maali hylättiin rikkeen johdosta. Spartans-hyökkäys pääsi myös viiden yardin päähän maalista, mutta kolmannen yrityksen heitto päätyi Saints-puolustuksesta Matias Lehtiön käsiin ja maali varjeltui. Kaiken kaikkiaan Saints-puolustus ryösti pallon neljä kertaa Pirkkalalta. Kaksi kertaa syötönkatkolla ja kaksi kertaa iskemällä pallon kantajan kainalosta. Ottelua on mahdotonta voittaa, jos ei tee pisteitä. Näin ollen Tampere Saints -puolustus hoiti tämän otteluvoiton Tampereelle. 

Tampere Saintsin kausi jatkuu vieraspelillä Oulussa 8.7., jossa Saintsilla on mahdollisuus varmistaa voitolla playoff-kotiottelu välierään. Pirkkala saapuu Pyynikille Saintsin vieraaksi 22.7. kun Tammerfest-lauantaina kello 13.00 otellaan toinen osa Pirkanmaan herruudesta.

Kuva: Noora Hyttinen