Tampere Saints otti toisen voiton miesten 1- divisioonassa

Tampere Saints ja Vantaa TAFT kohtasivat Pyynikillä lauantaina 10.6. Paikalle oli tullut noin 300 henkeä todistamaan, että vantaalaiset olivat juuri niin haastava vastus kuin alunperin arvioitiinkin. Kahdenkymmenenseitsemän pelaajan rosterilla peliin lähtenyt Vantaa joutui peluuttamaan osin samoja pelaajia sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa, mutta Tampere vei lopulta voiton numeroin 43 – 25.

Maalinteon aloitti Tampere Saints Raafael Uotilan kopittaessa pelinrakentaja Jessie Robbins JR heiton maalialueella, ja Otto Laine laittoi lisäpisteen varmasti sisään. TAFT pääsi kohta kaventamaan, kun Lassi Minkkinen potkaisi kenttäpotkumaalin 14 yardin päästä sisään. Tulos oli Saintsille 7-3. Pistetehtailu jatkui tästä vuoron perään. Kolmas pistesuoritus ottelussa oli Saints-pelinrakentaja Jessie Robbins JR 24 yd juoksu maaliin, ja kohta TAFT-Lindholm juoksi kavennuksen tilanteeksi 11-14. 

Ottelu ensimmäisen puoliajan loppu oli huikea trilleri. Ensin Dajon Newell löysi reiän TAFT-puolustuksesta ja juoksi sisään 30yd maalin, kun aikaa oli jäljellä enää 54 sekuntia. Tämä kuitenkin riitti TAFT-hyökkäykselle 47yd etenemiseen. Jani Luiro otti maalialueella kiinni Tommi Khodirin heitosta 6 pistettä, kun peliaikaa oli jäljellä yksi sekunti. Lisäpisteet sisään ja tilanne 21-18 Tampereen hyväksi. 

Toisella puoliajalla Saints jatkoi maalien tekemistä ensimmäisenä TAFT-puolustuksen unohtaessa Uotilan yksin heti maaliviivan tuntumassa. Jessie Robbins JR heitti varman pallon Uotilalle. Mutta jälleen Lindholm pääsi kaventamaan lyhyellä juoksulla ja tilanne oli 28-25.

Kolmannen neljänneksen viimeisellä sekunnilla Saintsin Matti Airaksinen punnersi vielä pallon sisään ja Laine jatkoi lisäpisteiden potkimista haarukkaan. Saints sai venytettyä johdon 10 pisteeseen, 35-25. 

Neljännen neljänneksen alussa nähtiinkin ensimmäinen pallosta luopuminen, kun TAFT potkaisi pallon omalta 20 yd viivalta ja Saints pääsi hyökkäämään omalta 45 yd viivalta. Saints pääsi aina maaliin asti Jessie Robbinsin juoksulla. Tämän jälkeen pistesuorituksia ei enää nähty. Seuraavat neljä hyökkäysvuoroa päättyivät TAFT:illa etenemisen pysähtymiseen 31yd päähän Saints maalista, Saints pallon menetykseen, jonka tosin otti kohta Saintsille takaisin puolustuksen espanjalainen David Chavez Jiménez.

Saints eteni jälleen erittäin vakuuttavasti juosten. Airaksinen, Robbins, Aspinen sekä Newell veivät palloa juosten 386 yd verran, eli melkein neljä kertaa kentän päästä päähän. Heittopelissä Saints eteni vain 61yd, mutta vastustaja onnistui heittäen 177 yd verran. Juosten TAFT eteni 152yd, joten Saintsin puolustus oli hieman haavoittuvampi heittoa kuin puolustusta vastaan. 

Puolustuksessa Saintsin uusi safety Riku Haukka oli tehokkain taklaaja tehden kuusi taklausta. Niistä kaksi tapahtui aloituslinjan takana. Ottelun ainoa pelinrakentajan säkitys tehtiin myös Saints-puolustuksen toimesta. Saints-puolustuksen linjamies Ilkka Minkkinen sai kiinni vikkelän TAFT pelinrakentaja Khodirin neljännellä yrityksellä pakottaen myös Khodirilta pallon pois kädestään.

Ottelun nälkäisimpinä pelaajina palkittiin Saintsilta Raafael Uotila sekä TAFT:in Juuso Arminen.

Seuraava Saints miesten ottelu pelataan Pyynikillä jo lauantaina 17.6. kello 18.00, kun vastaan tulee Oulu Northern Lights.

Kuva: Tytti Martikainen