Tampere Saints panostaa talveen

Tampere Saints panostaa talveen

Koska jenkkifutarit kehittyvät, ja koska he näyttävät yleisölle miten on kehitytty? Talvella kehitytään ja kesällä pelataan.

Tämä pääkysymys ja ratkaisu oli Tampere Saints toiminnanjohtajalla Marcus Lönnqvistillä mielessä, kun hän pohti Varalan ja Kisakallion urheiluopistossa Valmennuksen erikoisammattitutkintoa suorittaessa sopivaa näyttötyötä osioon 1, valmennustoiminnan johtaminen.

Lopullinen valinta näyttötyöksi tuli kun Mikkeli Bouncers uutisoi Eric Slivoskeyn saapumisesta talvella 5 viikoksi Mikkelin valmennuksen tueksi. Entä jos tuetaankin valmentajia talvella, eikä vain kesällä?

Usein ulkomaiden vahvistukset eli import pelaajat tulevat Saintsissa kesäksi miesten joukkueeseen, ja näin on Saintsissakin “aina toimittu”. Poikkeuksena on vuosi 2018 jolloin kaksi importtia tuotiin jo helmikuussa. Kesällä 2022 Deyleon sekä Taylor olivat vahvemmin mukana junnuvalmennuksessa ja tämä sai erittäin hyvää palautetta.

Näiden johdattelujen kautta syntyi ajatuksista näyttötyölle otsikko, “Talvivalmentaja” sekä myöhemmin sille 9 sivuinen hankesuunnitelma. 

Erityispanostus

Erityisesti yksi esitys jäi ensimmäisistä valmennuksen erikoisammattitutkinnon osioista mieleen, ja se oli toiminnan kehittyminen kohti visiota ja tavoitetta, ja siinä oli suuressa roolissa erityispanostukset.

Sitran Helena Mustikkaisen kuva herätti pohtimaan mitkä ovat Tampere Saintsin erityispanostukset, joilla päästään Saintsin visioon. 

“Talvivalmentaja” voisi hyvin olla yksi koko seuran erityispanostus. 

Päätöksistä toteutukseen

Suomessa ollaan jo muissa joukkueissa totuttu talvehtiviin ulkomaalaisiin, ja tamperelaistunut miesten joukkueen hyökkäyksen koordinaattorina viime kausina toiminut Dajon Newell on osoittanut myöskin arvonsa talven harjoituksissa. Mutta laajemmin tämänkaltaista hanketta ei ole Tampereella toteutettu. Importit ovat tulleet miesten joukkueeseen, joka on vastannut kustannuksista ja import-pelaajia on käytetty satunnaisesti juniorivalmennuksen tukena.

Hanke-esittely syksyllä valitulle uudelle hallitukselle sujui ripeästi ja hallitus toteutti ensimmäisen ja tärkeimmät asiat; keskusteli budjetista, päätti sen ja antoi hankkeen toteutukselle hyväksyntänsä. Hankkeen toteutuksen kannalta nähtiin, että talvivalmentajasta olisi hyötyä koko seuralle, paitsi lisätukena valmentajana niin myös koulukäyntien toteuttajana talviaikaan. Arkisin kello 08-16 on yleensä kovin hankala löytää jotakuta vapaaehtoista hoitamaan jefuesittely, nyt siihen voitaisiin laittaa joku lajin emämaasta.

Tämän jälkeen kerättiin kasaan valmennustiimi miehistä, naisista sekä junioreista päättämään kenestä henkilönä on parhaiten hyötyä kaikille. 

Listaa sopivista nimistä oli kerätty jo koko kesä, mutta valinta päätyi lopulta oman sopimuksensa Saintsin miesten joukkueen kanssa loppusuoralla olevaan Jessie Robbinsiin. Toukokuun saapumisen sijaan Jessieltä kysyttiin tulisiko hän jo helmikuussa, ja mies oli valmis tulemaan kylmään pohjolaan jo talvella. Jessien kokemus ja rooli pelinrakentajana tukee kaikkien jaostojen tarpeita.

Talven harjoitukset

Jessie on jo tutustutettu Saints valmennustiimiin, joka tulee määrittelemään miten Jessietä tullaan käyttämään miesten, naisten ja junnujen harjoituksissa. Saints tulee harjoittelemaan talvella Pirkkahallissa joka viikko 2-3 kertaa, ja tämän lisäksi on saatu tukevat vuorot leirejä varten sekä Tredun liikuntasaliin tullaan rakentamaan oma QB klinikka Saints pelinrakentajille. Kaikkiaan “Talvivalmentaja” tulee olemaan eri jaostojen tukena 3,5kk aina toukokuun puoliväliin saakka, jolloin alkaa joukkueiden eriytyvä valmistautuminen alkaviin kausiin.

Hankkeen toteutus

Hankkeen ollessa koko seuran hanke toteutukseen tullaan myös käyttämään koko seuran resursseja mediasta, valmennuksesta sekä hallituksesta. Työnjakoa ja vastuita harjoituksista sekä koulurekrytoinneista jaetaan usealle henkilölle. 

Koulukäynnit

Jos haluat kouluusi jenkkifutis liikuntatunteja ole yhteydessä Saints juniorijohtoryhmään juniorit.johtoryhma@tamperesaints.fi ja pääset hyvissä ajoin varauskalenteriin, kun vuoroja aletaan jakamaan.

Kirjoittaja: Marcus Lönnqvist

Kuva: Tytti Martikainen