Tampere Saints ryöstöretkellä Oulussa

Lauantaina 6.7. Castrenin kentällä vaihtelevassa säässä pelattu miesten 1-divisioonan ottelu päättyi Saintsin suurinumeroiseen voittoon.

Saintsin puolustus saa heti vahvan alun peliin kun Oulun ensimmäisellä hyökkäysvuorolla pallo rähmätään kentän pintaan ja Tampereen Janne Sulin käy sen peittämässä. Montaa yritystä ei Saintsin hyökkäyksen tarvi pelata kun Dajon Newell löytyykin jo maalialueelta kuuden pisteen arvoisesti, Otto Laine potkaisee lisäpisteen haarukkaan ja peli on vieraille 0-7.

Oulu ei hyvästä yrityksestään ja vahvoista juoksuistaan huolimatta pääse Saintsin maalialueelle ja seuraavalla Saintsin hyökkäysvuorolla pelinrakentaja Jessie Robbins Jr. heittää pallon tällä kertaa Jere Tuhkaselle joka juoksee pallon kanssa maaliin. Laineen lisäpiste on taas onnistunut, joten tilanne 0-14. Seuraavista pistesuorituksista vastaa Saintsin David Chaves Jiménez joka vie pallon maalialueelle peräti kolmesti ja kun Laine potkii lisäpisteet haarukkaan on tulostaululla jo lukemat 0-35. Juuso Alakoski pääsee vielä yhden maalin arvoisesti kaunistelemaan tuloksia ennen puoliaikaa. Oulun vahva juoksu tuo tulosta, kun Pauli Pylväs juoksee pallon Saintsin maalialueelle, lisäpiste epäonnistuu joten puoliajalle mennään lukemissa 6-42.

Toinen puoliaika jatkuu samoissa merkeissä, Alakoski ja Jiménez tekevät molemmat yhdet maalit mieheen ja Laineen tilalle lisäpisteitä potkimaan siirtynyt Alakoski onnistuu potkuissa, joten taululla lukemat 6-56 vieraille. Tässä vaiheessa peliä Saints alkaa pyörittämään pelaajistoa ja pelinrakentajan paikalle vaihtuu nuori Topias Rajalakso. Rajalakson ja Raafael Uotilan yhteispeli toimii ja he tehtailevat Saintsille kaksi maalia lisää. Alakoski onnistuu molemmissa lisäpistepotkuissa ja pelin lopun häämöttäessä tilanne on jo 6-70. Oulun hyökkäys onnistuu vielä ihan viime sekunneilla juoksemaan pallon maaliin, lisäpistettä ei enää pelattu joten ottelu Oulun illassa päättyy Tamperelaisten 12-70 voittoon.

Oulun parhaana pelaajana palkittiin Pauli Pylväs ja Tampereen ja koko ottelun arvokkain pelaaja oli laitahyökkääjä Juuso Alakoski.

Saintsin puolustuksen koordinaattorin Jussi Taipalmaan kommentit pelistä: “Pelattiin vahva ensimmäinen puolisko ja sen jälkeen pystyttiin alkaa kierrättämään vaihtopelaajia. Ilo oli nähdä että meidän pelin taso ei paljoa laskenut vaikka aloittavia pelaajia oli sivurajalla. Tasaisen varma suoritus kaiken kaikkiaan.”

Tampere Saintsilla on seuraavana viikonloppuna huilivuoro ja pelit jatkuvat Pyynikillä kotipelin merkeissä lauantaina 20.7. , kun vastaan asettuu East City Giants.

Kuva: Tytti Martikainen