Tampere Saints sai Spagettimaljan!

Tampere Saints teki sen mitä piti. Saints voitti Pirkkala Spartansin Spagettimaljassa lukemin 53 – 7. Saints oli ottelussa alusta asti jokaisella osa-alueella parempi. Spartans sortui ottelussa rangaistuksiin. Saints ei arastellut, vaan pisteitä kertyi tauluun tasaisesti ja karkasi lopulta selkeänumeroiseen voittoon.

Pyynikin urheilustadionille oli tullut runsaslukuinen yleisö, 800 katsojaa ja ottelutapahtuman tunnelma oli todella hieno. Kummaltakin joukkueelta oli paikalle tullut runsaslukuisesti niin sinisiin kuin punaisiinkin pukeutuneita faneja ja kannatus raikasi lujana.

Ottelu alkoi Saintsin hyökkäysvuorolla, mikä ei pisteitä tuonut, mutta eteni aina Spartansin kymmenen jaardin linjalle. Spartans-hyökkäys aloittikin oman vuoronsa syvältä omasta päästään. Spartans joutui luopumaan pallosta lentopotkulla neljännellä yrityksellä. Saints-hyökkäys pääsi aloittamaan loistavasta kenttäasemasta oman vuoronsa ja kohta olikin ensimmäisen Saints-touchdownin aika. Jessie Robbins jr. tavoitti heitollaan Kimi Tuomen maalialueelta, joka tuttuun tapaansa löysi vapaata tilaa maalialueen keskeltä.

Spartans ‘in seuraavakin hyökkäysvuoro päättyi lentopotkuun, kun he ensin itse sortuivat rangaistuksiin. Kolmannella yrityksellä Saints-puolustuskonkari Ville Pietikäinen taklasi Daniel Tolosen syvällä takakentällä. Saints-hyökkäys ei arastellut, vaan lisäsi johtoaan nopeasti, kun Dajon Newell puikkelehti Spartansin puolustuksen läpi 35 jaardin juoksu-touchdownin. Ottelu eteni lukemiin 13 – 0.

Seuraavakaan Spartans-hyökkäysvuoro ei tuonut enempää tulosta, vaan lentopotku oli jälleen ainoa vaihtoehto neljännellä yrityksellä. Nyt Saints kuitenkin lähti lähempää omaa maalialuettaan, mutta se ei hyökkäystä hidastanut. Pian Matti Airaksinen juoksi ottelun jo lukemiin 19 – 0. Airaksisen juoksu oli tyypillistä voimajuoksua Spartans ‘in puolustuksen keskeltä Saintsin vahvan hyökkäyksen linjan puskiessa puolustajia pois tieltä.

Seuraava Spartans-hyökkäys alkoi todella hyvistä asemista, kun Joni Riihelä onnistui palauttamaan aloituspotkua yli 60 jaardia kohti Saintsin päätyä. Hyvä kenttäasema ei kuitenkaan konkretisoitunut pisteiksi. Neljännellä yrityksellä Spartans yritti heittopeliä, jonka Janne Sulin rikkoi säkittämällä Tolosen syvällä takakentällä. Saints-hyökkäys ei kauaa aikaillut pisteiden teossa. Robbins heitti toisen touchdowninsa, kun löysi Eero Hiltusen vapaana fade -kuviosta ja Hiltunen kirmasi puolustajista karkuun maalialueelle asti.

Seuraava Spartans-hyökkäysvuoro päättyi Saints ‘in illan ensimmäiseen “liekitykseen”. Riku-Petteri Haukka nappasi komean syötönkatkon Tolosen haettua syvää heittokuvaa. Enempää ei pistesuorituksia nähty enää ensimmäisellä puoliajalla, mutta Saints-puolustus pelasi todella aggresiivisesti ja säkitti Tolosen kaksi kertaa putkeen. Niin Severi Hämäläinen kuin Patrick Isbell kävivät vuorotellen takakentällä aiheuttamassa ongelmia.

Toinen puoliaika näytti siltä, että Spartans-hyökkäys saisi rytminsä kuntoon ja etenikin hienosti kohti Saints-maalialuetta. Veteraanipuolustaja Antti Kurenniemi nappasi syötönkatkon Saintsin kahdenkymmenen jaardin linjalta ja palautti sen aina Spartans-maaliin asti. Pick 6 tilastoihin ja sivurajalla liekkipipo sekä nopeat aurinkolasit päälle. Tämä tuntui katkaisevan Spartans ‘in hyökkäyksen innon lopullisesti. Seuraavalla hyökkäysvuorolla Spartans luopui taas pallosta neljännellä yrityksellä. Saints-hyökkäys kiitti mahdollisuudesta ja Robbins johti hyökkäyksen kentän läpi. Hän viimeisteli touchdownin omalla juoksullaan. Saints-johto kasvoi jo lukemiin 39 – 0.

Seuraavalla hyökkäysvuorolla Spartans yritti ymmärrettävästi taas neljännellä yrityksellä pelata, mutta tulos oli sama kuin edellisellä kerralla. Saints-puolustus pelasi äärettömän aggressiivisesti, eikä ilmaisia jaardeja ollut tarjolla missään kentällä. Saints-hyökkäys kun pääsee läheltä aloittamaan oman vuoronsa, niin ei siinä kauaa kestä, että lisää pisteitä tulee tauluun. Tuomi otti illan toisen touchdown koppinsa ja Robbins heitti kolmantensa. Touchdown oli täysin oppikirjamainen maalialue-fade, missä Tuomen pari metristä pituutta käytettiin hyödyksi selvästi lyhyempää puolustajaa vastaan.

Jere Tuhkanen kasvatti pian jo Saints-johdon lukemiin 53 – 0 kopatessaan Robbinsin heiton maalialueella. Kun Saints-puolustus kierrätti ottelun lopussa jo nuorempia pelaajia kentällä, Spartans sai pistetilinsä avattua. Joni Riihelä juoksi pallon Saints-maalialueelle komean urheilullisen juoksupelin jälkeen. Riihelä oli Spartans-hyökkäyksen paras ase tässä ottelussa, niin juoksemassa, kiinniottamassa tai palauttamassa palloa. Ottelu päättyi, kun Juho Angervo nappasi syötönkatkon ottelun lopussa ja Saints tyytyi vain kuluttamaan kellon pois ottamalla polvea.

Saints aloitti juhlat, joita oli kolme vuotta odotettu. Kaksi edellistä kautta olivat päättyneet katkeriin finaalitappioihin ja nyt saatu mestaruus oli selvästi odotettu palkinto. Joukkueen riemulla ei ollut rajaa ja koko Pyynikille laskeutui karnevaalitunnelma joukkueen ja fanien juhliessa mestaruutta. Tämä joukkue oli täydellinen tällä kaudella. Kiitos koko joukkueelle mestaruudesta, on ollut hienoa seurata teidän matkaanne kohti mestaruutta nämä vuodet. On ollut sellaista draamaa, mitä ei pystyisi yksikään käsikirjoittaja kirjoittamaan. Onnen hetkiä, epäonnistumisia, kipua, verta ja hikeä. Lukemattomia tunteja harjoittelua. Satoja kilometrejä ympäri Suomea bussissa. Joukkueesta on kasvanut enemmän kuin vain joukkue. Nyt juhlitaan ansaitusti ja sitten aloitetaan työ mestaruuden uusimiseksi.

Kuva: Tytti Martikainen