Tampere Saints tasapainoisella pelillä kotivoittoon

Naisten Vaahteraliigan toinen puolisko kierähti käyntiin lauantaina 2.7. klo 12, kun Tampere Saintsin vieraaksi saapui Mikkeli Bouncers kaukaa idästä. Pyynikin urheilukentällä lähes trooppisessa kelissä pelattu ottelu ennakoitiin tiukaksi taisteluksi, eikä pelistä muodostunutkaan pyhimysten aiempien otteluiden tasoista maali-iloittelua. Kotijoukkue kiristää kuitenkin otettaan ottelun edetessä, ja nappaa lopulta selkeän voiton.

Mikkeliläiset tekevät ensimmäisen ja ottelun ainoan maalinsa heti ottelun alkuun, kun maaliin juoksee koko ottelun väkevästi taistellut keskushyökkääjä Emilia Kemppi. Ensimmäisen takaiskun jälkeen Saintsin puolustus saa kuitenkin koottua rivinsä ja pitää mikkeliläisten vahvat juoksijat tiukassa kurissa ja järjestyksessä ottelun loppuun saakka – ja se tarjoaa tamperelaisten hyökkäykselle mahdollisuuden takoa pisteitä tasaisen tappavaan tahtiin.

Tamperelaiset maalintekijät ovat alkukaudelta tuttuja nimiä: ensimmäisellä neljänneksellä pitkällä heittopelillä tavoitetaan Suvi Mikkonen, ja toisella neljänneksellä toiselta puolelta Lotta Ahonen. Puoliajalle lähdetään tilanteessa 12-7.

Puoliajan jälkeen Saints tuo kentälle vieläkin vahvemman ja fyysisemmän joukkueen, ja erityisesti juoksupeli tuntuu saaneen lisävirtaa. Energiapiikin on saanut myös kotijoukkueen pelinrakentaja Emilia Räty, sillä hän juoksee kaksi kertaa itse pallo kainalossa maaliin ja viimeistelee näin kotijoukkueen voittolukemiksi 24-7.

Tampereen päävalmentaja Mikko Aspinen on syystä tyytyväinen omiensa suoritukseen: “Tänään onnistuttiin tasapainoisen pelisuunnitelman toteuttamisessa. Tavoitteena oli yksinkertaistaa peliä ja pelata mahdollisimman fyysisesti, ja se toimi erittäin hyvin. Lämmin keli suosi laajempaa rosteriamme sekä huoltoa, joka joutui tekemään tänään ylitöitä.

Puolustuksen puolella saatiin mukautettua vastustajan hyökkäys pois mukavuusalueeltaan – tänään puolustuksella olikin erittäin hyvä päivä kokonaisuudessaan. Hyökkäyksessä juoksupeli saatiin rullaamaan, minkä ansiosta pystyttiin kuluttamaan pelikelloa tehokkaasti ja toisella puoliajalla eliminoimaan vastustajan hyökkäys. Lyhyistä aloituspotkuista saatiin peitettyä yksi, mikä mahdollisti pitkän hyökkäysvuoron jatkamisen.”