Tampere Saintsin edustusjoukkueet haastavat lauantaina sarjakärjet

Lauantaina 15.8. eletään Tampereella amerikkalaisen jalkapallon juhlapäivää, kun sekä naisten että miesten edustusjoukkueet pelaavat kotipelinsä Pyynikin urheilukentällä – naiset aloittavat pelinsä klo 12.00 ja miesten ottelu potkaistaan käyntiin 17.30.

Naisten Vaahteraliigan runkosarjan viimeisellä kierroksella lauantaina 15.8. klo 12 Pyynikin urheilukentällä kohtaavat Tampere Saints ja Helsinki Wolverines Gold. Joukkueiden aiemmat kohtaamiset ovat kaikki päättyneet Wolverinesin selvään voittoon joukkueen jyrätessä juoksupeleillään Saints-puolustuksen yli. Saints lähtee kuitenkin tälläkin kertaa haastamaan itseään ja hakemaan kentältä onnistumisia joukkueena. Pyhimysten hyökkäys on näyttänyt monipuolisuuttaan onnistuneilla heitto- kuin juoksupeleillään ja nähtäväksi jääkin, miten pelit toimivat ahmalaumaa vastaan. Tamperelaisten puolustus on kohentanut otteitaan ja viime pelissä yhteinen sävel alkoi löytyä. Lisää fyysisyyttä kaivataan puolustukseen kuitenkin edelleen, sillä Saintsin puolustus tulee olemaan kovan paikan edessä Wolverinesin kokeneen ja vahvan hyökkäyksen edessä.

Odotettavissa on fyysinen ottelu, jossa tamperelaisten on edelleen nostettava tasoaan sekä pystyttävä parhaimpaansa pysyäkseen sarjakärjen vauhdissa – Wolverines ei nimittäin ole tällä kaudella antanut vastustajilleen vielä pisteen pistettä. Naisten päävalmentaja Panu Hämäläinen pitää lauantain ottelua haasteena joukkueelle: “Ennakkoasetelma otteluun on selvä: Wolverines on ennakkosuosikki ja me haastajia. Ennen kaikkea meidän täytyy haastaa itsemme ja sitä kautta saada itseluottamus korkealle. Parhaimmillamme pystymme tekemään hienoja asioita kentällä, ja lauantaina meillä on hyvä mahdollisuus mitata itseämme huippujoukkuetta vastaan. Loukkaantumistilanteemme on tällä viikolla melko huono ja vasta lauantaina näemme, paljonko saamme parsittua pelaajia kasaan.”

Naisten ottelun jälkeen klo 17:30 alkaen Pyynikin kentällä pelataan miesten I-divisioonan ottelu Tampere Saints vastaan United Newland Crusaders. Saints voitti viime viikonlopun ottelussa Pori Bearsin jopa yllättävän selvin numeroin 54-6, mikä päävalmentaja Hannes Mattilan mukaan oli seurausta hyvin sujuneesta valmistautumisesta ennen ottelua ja loistavasta pelaamisesta molemmin puolin palloa: ”Puolustus pelasi melkein täydellisen ottelun, ja hyökkäys rullasi hienosti kenttää päästä päähän.” Poria vastaan pyhimykset tekivätkin pisteitä niin juosten, heittäen kuin puolustuksen pallonriistolla ja monipuolisuus palkittiin isolla voitolla.

Hyvää valmistautumista ja monipuolisuutta vaatii tulevan viikonlopunkin ottelu, sillä Länsi-Uudenmaalta vierailulle saapuva United Newland Crusaders johtaa ykkösdivisioonan runkosarjaa suvereenisti ja on tehtaillut jokaisessa pelissään runsaasti pisteitä. Päävalmentaja Mattilan mukaan vastustajan hyökkäys on ”erittäin kovassa vireessä”. Mattila nostaa vastustajalta esiin etenkin aloittavan keskushyökkääjän vaarallisuuden ja korostaakin tulevassa ottelussa etenkin juoksupuolustuksen merkitystä: ”Näen tulevan ottelun ratkeavan siihen, kumman puolustus onnistuu pysäyttämään juoksun paremmin.”

Miesten ykkösdivarin runkosarjaa on pelattu jo puolet, ja etenkin Saintsille lauantain ottelu on erittäin merkityksellinen välierien kannalta. Ensimmäisen kierroksen vastoinkäymisistä ja häviöstä huolimatta Saintsin tavoitte on koko kauden ajan ollut mestaruudesta taisteleminen. ”Saints on edelleen mukana kärkikamppailuissa ja edelleen matkalla tavoitteeseen”, Mattila painottaa. Sarjakärjen kaataminen kotikentällä veisi Pyhimykset ainakin paljon lähemmäksi tavoitteen saavuttamista. Mattilalla on kova luotto omaan joukkueeseensa ennen viikonlopun koitosta: ”Joukkue on näyttänyt, miten hyvin pystymme pelaamaan, kun pelaamme identiteettiämme vastaavaa peliä – fyysistä ja nopeaa.”

Naisten Vaahteraliiga: Tampere Saints – Helsinki Wolverines Gold lauantaina 15.8. klo 12, liput 5€

Miesten I-divisioona: Tampere Saints – United Newland Crusaders lauantaina klo 17.30, liput 10€

(Naisten ottelun lipulla alennushintaan 5€; molempiin otteluihin 12v. ja alle ilmaiseksi)

Teksti: Tuuli Janhunen ja Sarina Forsblom

Kuva: Hilarious Hobbit