Tamperelaisten tiukka taistelu tuotti tulosta

Tampereella Pyynikin urheilukentällä nähtiin lauantaina 29.6.2019 klo 12 alkaen tiukka ja kovatasoisen kamppailu, kun naisten Vaahteraliigassa toisensa kohtasivat Tampere Saints ja Turku Trojans. Tässä taistelussa kirjaimellisesti jokaisella pisteellä oli väliä, sillä 200 katsomoon saapunutta katsojaa saivat jännittää aivan loppuvihellykseen saakka lopputulosta. Kivenkovan, viimeisille sekunneille jatkuvan puolustuksen ansioista Saints kuitenkin vei ottelun nimiinsä 13-12 ja otti kauden ensimmäisen kotivoittonsa.

 

Ottelu oli tiukkaa vääntöä heti alusta saakka ja etenkin molempien joukkueiden puolustukset pelasivat upeaa peliä. Syötönkatkoja ja pelinrakentajan taklauksia nähtiin molemmilta joukkueilta ja virheet puolustuksissa olivat harvassa. Muutamista tehdyistä virheistä kuitenkin rokotettiin heti. Trojans aloitti maalinteon heittämällä pitkän pallon takakentälle ja #85 Jutta Luhtala koppasi pallon ja juoksi sen maaliin saakka. Lisäpistepeli epäonnistui. Saints tuli nopeasti takaa ja vahvan hyökkäysvuoron lopuksi #27 Matilda Majuri juoksi pallon keskeltä sisään ja #18 Katri Kakon lisäpistepotkulla Saints siirtyi johtoon 7-6.

Toisella puoliajalla peli säilyi yhtä tiukkana. Saints jatkoi tasaista hyökkäystään ja se tuotti myös tulosta, kun pelinrakentaja #1 Emilia Hartikainen pitkän hyökkäysvuoron jälkeen juoksi itse pallo kainalossa maaliin saakka. Trojans onnistui blokkaamaan tamperelaisten lisäpistepotkun, joten Saints siirtyi johtoon 13-6. Trojans ei kuitenkaan luovuttanut, ja tuttu nimi nousi uudelleen tilastoihin: laitahyökkääjä #85 Jutta Luhtala rikkoi kolme taklausta ja juoksi maaliin saakka peliä ollessa vain muutamia minuutteja jäljellä. Saints-puolustus kuitenkin piti lisäpistepelin ulkona maalialueelta ja peli vielä Saintsin hyväksi 13-12. Viimeisille sekunneille saakka kestänyt taistelu siivitti Saintsin ensimmäiseen kotivoittoon ja Roostersin luovuttamisesta johtuen myös ensimmäisille sarjapisteille.

 

Saintsin päävalmentaja Panu Hämäläisen mukaan voiton takuuna oli etenkin tiivis joukkuepelaaminen:

Tämä oli yhtenäisen joukkueen hieno voitto, jonka takuuna oli nimenomaan onnistunut joukkuepeli. Puolustus pelasi huikean ottelun ja teki isoja pelejä, hyökkäys sai puskettua tarvittavat pisteet. Ei se virheetöntä peliä ollut eikä mennyt täysin suunnitelmien mukaan, mutta isot virheet ja notkahdukset olivat vähissä. Joukkuehenki ei rakoillut missään vaiheessa ja etenkin se oli voiton takuuna.

 

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Saintsin #44 Sarina Forsblom (MVP) ja Trojansin #85 Jutta Luhtala (MVP). Ottelun nälkäisimmän pelaajan palkinnon vei Saintsin puolustuksen linjasta #99 Annika Rannikko. Koko ottelun MVP-palkinnon saa Saintsin #18 Katri Kakko.

 

Seuraavaksi Saints lähtee pitkien vieraspelien kierrokselle, kun edessä ovat ottelut Pietarissa ja Kuopiossa. Saintsin voitto sarjataulukon toisena majailevasta Trojansista tekee viimeisistä runkosarjan otteluista erittäin kiinnostavia, sillä kärjen takana taistelu välieräpaikoista kiihtyi tämän ottelun jälkeen vieläkin kiivaammaksi.

 

Saints-maalintekijät:

#27 Matilda Majuri, 1 touchdown (6p)

#18 Katri Kakko, onnistunut lisäpisteyritys (1p)

#1 Emilia Hartikainen, 1 touchdown (6p)

Trojans-maalintekijät:

#85 Jutta Luhtala, 2 touchdownia (12p)