Tasainen ottelu repesi loppumetreillä

Tampere Saintsin ja Pietari Valkyriesin 8.6.2019 Pyynikin urheilukentällä pelatun ottelun ennakoitiin olevan tiukka ja tasainen kamppailu runkosarjapisteistä ja mahdollisesta välieräpaikasta. Tämä ennakointi piti myös paikkaansa pelin ensimmäisen puolikkaan osalta: Valkyries teki maalin heti ensimmäisestä pallonhallinnastaan, kun pelinrakentaja #8 Elena Proskurikovan heitto saavutti laitahyökkääjä #7 Maria Lebedevan ja lisäpistepelin onnistuessa vieraat siirtyivät johtoon 0-8. Saints vastasi kuitenkin samalla mitalla heti ensimmäisellä pallonhallintavuorollaan, kun vahvojen juoksupelien jälkeen pallon vei maaliin saakka keskushyökkääjä #27 Matilda Majuri. Lisäpistepelin epäonnistuessa vieraat kuitenkin vielä johtivat 6-8.

Saints pääsi kuitenkin nopeasti takaisin kapellimestariksi, kun erinomainen spesiaalitilanteiden pelaaminen pakotti pietarilaiset aloittamaan hyökkäysvuoronsa syvältä omasta päästä ja Saints sai pallon hyökkäykselle takaisin nopeasti. Juoksupeli toimi edelleen ja #27 Matilda Majuri juoksi jo pelin toisen maalinsa. Ensimmäisellä puoliajalla nähtiin myös molemmilta joukkueilta hieno, pitkä heittomaali. Ensin tamperelaisten pelinrakentaja #1 Emilia Hartikaisen upea heitto löysi tuttuun tapaan laitahyökkääjä #10 Suvi Mikkosen käsiin ja Mikkonen juoksi maaliin saakka; pian tämän jälkeen pietarilaisten pelinrakentaja #8 Elena Proskurikova tavoitti hienolla heitolla laitahyökkääjä #7 Maria Lebedevan. Epäonnistuneiden lisäpistepelien vuoksi puoliajalle siirryttiin tilanteessa 18-14. Pelin tasaisuudesta kertoo myös se, ettei ensimmäisellä puoliajalla potkaistu yhtäkään lentopotkua, vaan kaikki hyökkäysvuorot joko pelattiin loppuun tai päättyivät maaliin.

Kolmas neljännes oli vielä tasaista taistelua eikä silloin nähty pistesuorituksia lainkaan. Viimeisellä neljänneksellä alkoi kuitenkin pietarilaisten show: tappioasemasta puoliajalle lähtenyt joukkue oli selkeästi tehnyt kotiläksynsä ensimmäiseltä puoliskolta ja pystyi tehokkaasti vastaamaan Saintsin juoksuhyökkäykseen sekä sulkemaan linjat takakentälle suunnatuilta pitkiltä heitoilta. Valkyriesin tehokas option-hyökkäys teki toisella puoliajalla tuhojaan silminnähden väsynyttä tamperelaisjoukkuetta vastaan ja pietarilaiset tykittivät viimeisen neljänneksen aikana neljä maalia. Ensin keskushyökkääjä #33 Essi Söderholm karkasi pitkään juoksuun sivurajaa pitkin ja maaliin saakka ja tämän jälkeen Valkyries kasvatti johtoaan heittomaalein: laitahyökkääjä #89 Daria Briukhovetskaia onnistui koppaamaan pallon kahdesti maalialueella ja viimeisen sivalluksen toi laitahyökkääjä #7 Maria Lebedevan kolmas maali.

Tasaisesti alkanut ottelu päättyi lopulta vierasvoittoon numeroilla 18-42.

Saintsin päävalmentaja Panu Hämäläinen oli ottelun jälkeen ymmärrettävästi harmissaan, mutta analyyttinen:

”Luonnollisesti, kun katsoo tulosta, niin karvas maku ottelusta jäi päällimmäisenä mieleen. Pitää osata kuitenkin katsoa myös kokonaisuutta ja siinä on paljon positiivista. Ensimmäinen puoliaika oli oikein hyvä ja saimme toteutettua hyvin niitä suunniteltuja asioita, joita olimme harjoitelleetkin.

Toisella puoliajalla Pietari teki pieniä muutoksia ja paransi otteitaan – me emme pystyneet enää täysin vastaamaan siihen. Nyt on valmennuksen aika tehdä analyysiä mitä olisi pitänyt toisella puoliajalla tehdä toisin.”

Seuraava ottelu Pyynikin urheilukentällä pelataan lauantaina 15.6.2019, kun klo 16.30 alkavassa ottelussa vastaan astelee Helsinki Wolverines Gold.