Tervetuloa Pyhimysten vuosi 2024!

Vuosi vaihtuu ja puoli vuotta tarvitsee enää odotella ennen kesän ensimmäisiä otteluita. 

Kuluneen vuoden aikana Saints-miehet voittivat Spagettimaljan ja All Saints Day -vuosijuhla järjestettiin pitkästä aikaa. Saintsin mediatiimeissä vaihtui tekijät ja Saints sai olla mukana U19-maajoukkueessa. 

Vuosi 2023 oli Saints-miesten joukkueen kapteenin, Janne Sulinin näkökulmasta onnistunut, keskeneräinen ja eräänlainen käännös kohti uutta. 

– Olimme tuloksellisesti ihan hyvä joukkue ja saavutimme vihdoin välitavoitteen, joka ollaan joukkueellemme asetettu monta vuotta sitten, Sulin pohtii. – Silti on vielä todella paljon tekemistä että pääsisimme sinne, missä tahdomme joukkueena olla.

Ensi kesältä kannattaa odottaa niin kutsuttua uuden nuoren sukupolven esiinmarssia. Sulin toteaa, että ensi kesänä Saintsin pitäisi olla paljon hankalampi vastus. Se voisi olla joukkueen lupaus uudelle vuodelle. 

– Jatketaan samaa duunia jota ollaan tehty, ja ei anneta löysää kilpaileville seuroille, hän sanoo. – Nuorien pelaajien mukaantulo ruokkii kilpailua, joka varmasti kehittää sekä pelaajia että joukkuetta tulevaa silmällä pitäen.

General manager Marcus Lönnqvist kuvailee joukkueen kulunutta vuotta esimerkiksi nousujohteiseksi ja ylivoimaiseksi. Hän uskoo, että kaudella 2024 yleisö tulee näkemään jälleen nälkäisen Saints-joukon, jolla on päämäärä. 

-Takana on nousujohteinen vuosi, sillä uusia pelaajia nousi suurempaan rooliin, Lönnqvist summaa. – Ylivoimaista oli se, että tehtyjen ja päästettyjen pisteiden ero oli huima.

Puolustuksen koordinaattori Jussi Taipalmaa uskaltaa luvata, että tulevalla kaudella puolustus on entistä fyysisempi ja aggressiivisempi, mutta samalla myös teknisempi. Kesällä 2023 Saints pystyi olemaan “ se iso ja paha Tampere”, mikä oli tarkoituskin. 

-Teimme edellisellä kaudella valmentaja Kuusiston kanssa muutoksia aiempaan valmennustapaan, hän kertoo. – Joukkueemme teki paljon töitä sen eteen, että uusi ja monipuolisempi puolustustapa otteluissa voitaisiin oppia ja hallita. Se välittyi kentälle lopulta melko hyvin. 

Taipalmaa toivoo, että juniorimaajoukkueissa on jatkossakin nuoria Saintsin pelaajia ja jopa aiempaa enemmän, jotta myös edustusjoukkueen pelipaikoista kilpaileminen on mahdollista.

Kiitos jokaiselle, joka on kantanut omalta osaltaan kortensa kekoon tänä vuonna jefu-seuramme eteen. Palataan mahdollisimman pian uuden kauden uutisten merkeissä!

Kirjoittanut: Sofia Tuohimaa

Kuva: Tytti Martikainen