Tiukka taistelu tiedossa Tampereella

Naisten Vaahteraliiga jatkuu taas lauantaina 16.6. klo 16, kun Pyynikin urheilukentälle Tampere Saintsin vieraaksi saapuu Helsinki Roosters. Molemmat joukkueet kärsivät ensimmäisissä peleissään tappiot, kun Saints hävisi niukasti Pietari Valkyriesille viimeisen minuutin maalilla 14-20 ja Roosters jätti vieraspelissä pisteet Helsinki Wolverinesille pistein 20-8. Pyynikillä nähdäänkin varmasti kaksi tosissaan avauspisteistään taistelevaa tiimiä.

 

Joukkueet kohtasivat huhtikuisessa Diamond Bowlissa. Velodromilla nähtiinkin harvinaisen tiukka kamppailu, kun turnausottelu venyi jatkoajalle varsinaisen peliajan päättyessä tilanteessa 0-0. Jännittävä peli päättyi lopulta Roostersin voittoon 6-0, kun Roostersin Sari Kuosmanen nappasi Saintsin pelinrakentaja Emilia Hartikaisen heiton takakentällä kiinni ja juoksi pallon maaliin saakka. Varsinaista maali-ilottelua ei siis ainakaan ennakkoon kahdelta kovalta puolustusjoukkueelta voi odottaa. Molemmat joukkueet ovat kuitenkin saaneet rauhassa hioa uusia kuvioita ja kikkoja hyökkäyksiinsä huhtikuun jälkeen, joten kaikki on mahdollista; molemmilla joukkueilla tavoite on varmasti saada tuomareiden kädet nousemaan useamman kerran ilmaan touchdownin merkiksi.

Roosters on naisten Vaahteraliigan kestomenestyjä ja heillä on vankka kokemus liigatason peleistä. Vaikka Roosters on kauden alla kokenut monta merkityksellistä menetystä rosterissaan – mm. aloittavan pelinrakentajan Carola Lindholmin kausi päättyi loukkaantumiseen – on heillä kokemusta ja taitoa riveissään vaikuttava määrä. Tampere Saints sen sijaan, vaikkei ensikertalainen Vaahteraliigassa olekaan, voidaan katsoa liigan keltanokkaiseksi haastajaksi. Etenkin keskushyökkääjäosasto on Saintsillä nuoruuden innolla kyllästettyä ja onkin yksi tulevan pelin mielenkiintoisimmista kohteista seurata, miten Saintsin nuoret juoksijalupaukset pystyvät haastamaan Roostersin kivenkovalla kokemuksella varustetun puolustuksen.

Molemmilla joukkueilla on tappio allaan, joten kentällä tullaan näkemään kaksi nälkäistä joukkuetta. Kokeneet puolustukset ja tuoreemmat kasvot hyökkäyksessä molemmilla joukkueilla takaavat jännitystä lauantai-iltapäivään. Luvassa on laadukasta amerikkalaista jalkapalloa, joten saavu Pyynikille lauantaina 16.6.2018 klo 16 todistamaan, kun siniset ja punaiset iskevät yhteen!

Kuva: Anu Tiilikainen / Hilarious Hobbit