Kaksi paikallista joukkuetta vastakkain toista kertaa tulevana lauantaina

Tampere Saints saa vieraakseen paikallisvastustaja Pirkkala Spartansin lauantaina Pyynikin urheilukentälle. Saints on toistaiseksi ilman tappioita tämän kauden otteluissaan, ja kun joukkueet viimeksi kohtasivat kolme viikkoa sitten Saints nappasikin näiden joukkueiden ensimmäisestä kohtaamisesta niskalenkin paikallisvastustajasta. Edellisessä pelissä varsinkin Saints puolustus sai aikaan tärkeitä pysäytyksiä ja lopulta Spartans jäikin ilman pistesuoritteita koko ottelussa.

Spartans ei ole tämän jälkeen pelannut muita otteluita, vaan joukkueella on ollut täysi keskittyminen “isoveljen” kaatamiseen. Saints kävi edellisellä viikolla hakemassa Oulusta vakuuttavasti sarjapisteet.

Saints hyökkäys on näyttänyt koko kauden ajan monipuolisuuttaan, ja etenemistä on tullut niin juosten kuin heittäenkin. Ja mikä hienointa niin keskus- kuin laitahyökkääjistä on löytynyt onnistujia laajalta rintamalta. Saints joukkueen syvyys onkin näillä pelipaikoilla varmasti koko sarjan laajin. Ja kuten jo useampana kautena, niin myös tällä kaudella on Saintsin hyökkäyksen linja ollut teräksinen. Juoksupelissä väyliä on avattu erittäin tehokkaasti, ja pelinrakentaja Jessie Robbins Jr:lla on ollut riittävästi aikaa etsiä vapaita heittokohteita.

Saintsin hyökkäyksen johtaja Robbins on ollut täydellinen hankinta tamperelaisjoukkueelle tällä kaudella. Mies vietti joukkueen mukana jo talviharjoittelukauden ja tämä näkyy selkeästi heittopelin ajoituksessa. Robbins on pystynyt esittämään erittäin varmaotteista heittopeliä, ja on pystynyt säästelemään omaa juoksu-uhkaansa.

Saints puolustus nollasi ensimmäisessä ottelussa Spartans hyökkäyksen ja onnistui pysäyttämään Spartansit jopa kaksi kertaa aivan maalialueen tuntumasta. Ensimmäisessä ottelussa hankaluuksia aiheutti sateinen ja tuulinen sää, joka tietenkin vaikeutti hyökkäyspelin ajoitusta ja pallonkäsittelyä. Saints puolutus pelasi ottelussa erittäin kurinalaisesti, ottaen kaksi syötönkatkoa ja pakottaen Spartansin usein kolmas ja pitkä tilanteeseen.

Spartans lähtee otteluun haastajana, mutta ensimmäisen ottelun lukemat 0-35 eivät kuvastaneet ottelun tapahtumia täysin. Spartansin nuoret pelaajat hermoilivat välillä ottelun kriittisillä hetkillä ja Saintsin kokenut kaarti ei jättänyt virheitä hyödyntämättä. Spartans sai ajoittain hyökkäyksensä toimimaan hyvällä rytmillä ja kuljetti palloa pitkiä draiveja kohti Saintsin maalialuetta.

Pirkanmaan herruuden toinen ottelu alkaa klo 13.00, 22.7.2023 Pyynikin urheilustadionilla.

Kuva: Tytti Martikainen