U17 avaa kautensa upealla voitolla Butchersista

Tampere Saintsin u17-joukkueen kauden 2019 ensimmäinen peli pelattiin Pyynikin kotikentän uusitulla tekonurmella aurinkoisessa säässä kesäkuun viimeisenä sunnuntaina. Viime vuonna u17 oli ensimmäisessä pelissään edustettuna yhdeksällä pelaajalla, mutta tänä vuonna tilanne on aivan toinen. Paikalla oli 24 voitonnälkäistä nuorta pelaajaa, jotka odottivat innolla ensimmäistä peliään pitkän harjoittelukauden jälkeen. Tampere Saints sai tälle kaudelle muutamia pelaajia myös Jyväskylä Jaguarsista ja Pori Bearsista, joissa kummassakaan ei tänä vuonna ole u17-joukkuetta. Alle 17-vuotiaiden jo valmiiksi suppeassa ykkösdivisioonassa tapahtui tällä kaudella myös harmillinen sarjasta luopuminen, joten pelikausi on valitettavan lyhyt. Niinpä jokaiseen peliin tuleekin panostaa täysillä heti alusta alkaen, jotta kaikki pisteet saadaan kotiin. Tampere Saintsin kauden ensimmäiseksi vastustajaksi saapui Porvoon Butchers.

Tampere Saintsin alle 17-vuotiaiden joukkue on harjoitellut koko talven ja kevään intensiivisesti kolmesta neljään kertaa viikossa. Ensimmäistä kertaa harjoittelukauden ohjelmaan kuului myös ohjattu voimaharjoittelu fysiikkavalmentajan johdolla. Päävalmentaja Henri Toimisen mukaan pelaajat ovat olleet hyvin mukana harjoituksissa ja hänellä on suuri luotto siihen, että tällä kaudella joukkue menestyy hyvin. Tampere Saintsin nuoret näyttivät osaamistaan heti ensimmäisissä downeissa, Saintsin takamies Oskari Toijala juoksi touchdownin pari minuuttia pelin alkamisen jälkeen ja johdatti pyhimykset kuuden pisteen johtoon. Tampere Saintsin pelaajat olivat selkeästi taitavampia myös seuraavissa downeissa – ensimmäisellä puoliajalla touchdownin tekivät myös sisempi laitahyökkääjä Patrik Blomqvist sekä pelinrakentaja Tuukka Lammi. Ensimmäinen puoliaika oli vahvaa pyhimysten dominointia ja puoliajalle lähdettiin tilanteessa 22-0.

Toiselle puoliajalle lähdettiin yhtä vahvasti kuin ensimmäiselle, mutta vastassa oli sisuuntunut teurastajien joukkue, joka ei suinkaan ollut luovuttanut vaan pelasi edelleen tosissaan. Toisen puoliajan ensimmäiset pisteet teki kuitenkin pyhimyspelaaja, puolustuksen ulompana linjamiehenä varsinaisesti pelaava monitaituri Niilo Oranen. Pelinrakentaja Tuukka Lammin potkaiseman lisäpisteen jälkeen tilanne oli Saintsille 29-0.

Seuraavat pisteet Saintsille taituroi laitahyökkääjä Leo Kuortti ja pelinrakentaja Tuukka Lammin lisäpistepotkun onnistuttua tilanne oli Saintsille jo 36-0. Pelin viimeisillä minuuteilla vierasjoukkue Butchersin Lenni Niininen onnistui tekemään joukkueen ainoaksi jääneen touchdownin. Antti Erkkilän lisäpiste onnistui myös ja näin ollen tilanne muuttui 36-8.

Näihin lukemiin peli myös päättyi. Ottelu oli eittämättä vahvaa pyhimysten dominointia ja tämä lupaa hyvää tälle kaudelle. Nuorten pyhimyspelaajien ahkera harjoittelu ja sitoutuminen näkyy peliotteissa ja pelin sujuvuudessa sekä saumattomassa yhteistyössä, jota koordinoi viisihenkinen valmennusryhmä. Puolustuksen valmentajan Kalle Uusitalon mukaan joukkue toimi kurinalaisesti ja suunnitelman mukaan. Valmentajat Tuukka Vilkman, Juho Salonen ja Jani Valtonen kiittelivät joukkueen saumatonta yhteistyötä. Joukkueiden parhaina pelaajina palkittiin Saintsin räjähtävän nopealiikkeinen laitahyökkäjä Leo Kuortti ja Butchersin joka paikassa taituroinut keskushyökkääjä Lenni Niininen. Koko pelin MVP oli Tampere Saintsin keskushyökkääjä Julius Väistö.

Nuoret pyhimykset aloittavat heti valmistautumisen seuraavaan kotipeliin, sillä tulevana sunnuntaina Pyynikin kotikentällä vastaan asettuu Kotka Eagles.

Tampere Saintsin muiden juniorijoukkueiden kausi on myös jo käynnissä. U20-joukkueen kausi on jo päättynytkin, viime vuoden tapaan mestaruuteen toukokuussa Kuopiossa. U15-joukkue etenee omassa sarjassaan voitokkaasti, tähän mennessä joukkue ei ole hävinnyt yhtään otteluaan ja on vahvasti menossa finaaliin taistelemaan sarjansa mestaruudesta. Pienimmät kilpailevat joukkueet u9 ja u11 pelaavat tänä vuonna
leikkimielisiä harjoituskilpailuja, mutta sen sijaan viime vuonna hopeasijan saavuttanut U13-joukkue on noussut erittäin kovatasoiseen
SM-sarjaan, jossa lienee tänä vuonna vielä altavastaajana.

Kuvista iso kiitos Veli-Martti Koivuselle, lisää nähtävissä täältä!